Film/TV
0

The Matrix Revolutions 5. novembra i u Sarajevu

Klix.ba
Kako u cijelom svijetu tako i u sarajevskom kinu Apolo 5. novembra u potpuno isto vrijeme kao i u 65 zemalja svijeta "The Matrix Revolutions" doživjeti će svoju svjetsku premijeru.

Sve što ima početak ima i kraj. Na veliku radost a možda i na veliku žalost miliona fanova širom svijeta, kultna i po mnogo čemu revolucionarna filmska trilogija “The Matrix” privodi se svom kraju grandioznim spektaklom otvaranja trećeg i zaključnog dijela “The Matrix Revolutions”.

Tačno u 21:00 sat po Istočnoameričkom vremenu 5. novembra, 2003. u 65 zemalja širom svijeta kreće prva projekcija filma koji će zatvoriti magični ciklus i donijeti konačne odgovore na sva pitanja.

“The Matrix” je ostvario 171 milion dolara na američkim i preko 200 miliona na svijetskim kino blagajnama prije no što je postao prvi DVD prodat u više od milion komada. Braća Wachowski su uvijek govorili da su “The Matrix” zamišljali kao filmsku trilogiju pa je vojska fanova morala čekati punih pet godina za povratak svom omiljenom univerzumu, a 2003.godina je s pravom proglašena “Godinom Matrixa”.

Sve je počelo 15.maja otvaranjem drugog filma serijala “The Matrix Reloaded” koji je jedna vrsta mosta koji veže cijelu priču i koji je ostavio mnogo otvorenih tema za razmišljanje. Film je prema očekivanju na svijetskim kino blagajnama ostvario nevjerovatnu zaradu od 735 miliona dolara i pripremio nas za veliko finale, treći dio “The Matrix Relovutions”, koji nam donosi završni obračun između ljudi i mašina.

The Matrix Revolutions je posljednji odlomak epske priče “Matrix”, čija će projekcija 5. novembra u Los Angelesu krenuti u 6 sati po srednjeevropskom vremenu, u New Yorku u 9 sati, a u Sarajevu u 15 sati.

Bit će to predpremijera, nakon koje u 17,30 sati slijedi redovna projekcija. U 20 sati je svečana premijera na koju se dolazi s pozivnicama.

art-company.co.ba