Potpisan ugovor
264

"South Park" će dobiti novih šest sezona serije i 14 filmova

B. R.
Animirana serija prepoznatljiva i po satiri (Foto: Screenshot YouTube)
Animirana serija prepoznatljiva i po satiri (Foto: Screenshot YouTube)
Tvorci animirane serije "South Park" Trey Parker i Matt Stone potpisali su s američkom medijskom kompanijom ViacomCBS 900 miliona dolara vrijedan ugovor za kreiranje novih sezona serije i filmova.

Nove epizode će se emitovati na kanalu Comedy Central, a na Paramountovoj streaming platformi Viacom bit će dostupno nekoliko spinoff filmova. Očekuje se da će do kraja ove godine biti emitovan prvi novi film "South Park".

Ugovor je važeći do kraja 2027. godine, a podrazumijeva šest sezona serije i 14 filmova.

"Matt i Trey su kreativci svjetske klase koji brilijantno koriste svoj humor da bi ukazali na apsurde naše kulture. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti dugu saradnju, a kako bismo doprinijeli streaming platformi Paramount+ i Comedy Centralu", rekao je Chris McCarthy iz mreže MTV Entertainment and Paramount+.

Parker i Stone tvrde da će saradnja trajati mnogo duže nego što je zvanično dogovoreno.

"Comedy Central je naš dom već 25 godina i veoma smo sretni što su se obavezali da to budu i u narednih 75 godina", poručili su.

Emitovanje "South Parka" je počelo 1997. Animirana serija je posvećena četvorici dječaka - Stanu Marshu, Kyleu Broflovskom, Ericu Cartmanu i Kennyju McCormicku, koji žive u gradu South Park. Prepoznatljiva je širom svijeta po kontroverznosti, crnom humoru i satiri. Emitovano je više od 300 epizoda serije, dok je prvi film nastao 1999., podsjeća BBC.