26 godina od premijere
32

Sjećate li se zvijezda serije "Ally McBeal"? Ponovo su se okupili, a evo i kako izgledaju

N. O.
Foto: FOX
Foto: FOX
Zvijezde serije "Ally McBeal" - Calista Flockhart, Peter MacNicol, Greg Germann i Gil Bellows zajedno su izašli na pozornicu na ceremoniji dodjele Emmyja na oduševljenje fanova serije.

Glumačka ekipa se ponovo okupila na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja kako bi proslavila seriju i kako bi Calista Flockhart dodijelila nagradu za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji.

Ono što je fanove serije posebno dojmilo jeste to što je ekipa rekreirala jedan od trenutaka koji je obilježio pet sezona serije.

U četvrtoj sezoni, 19. epizodi pod nazivom "U potrazi za Barryjem Whiteom", gledali smo kako John Cage (Peter MacNicol) pleše uz pjesmu Barryja Whitea "You Are The First, the Last, My Everything". Dok se gleda u ogledalu, Larry Paul (Robert Downey Jr.) i Jackson Duper (Taye Diggs) mu se pridružuju u plesu u kupatilu.

Ovo je vjerovatno razlog zašto su mnogi očekivali da će Downey izaći sa glumačkom ekipom, ali smo zauzvrat na dodjeli Emmyja dobili specijalno izdanje plesa.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Prošlo je 26 godina otkako je "Ally McBeal" prvi put emitovana na Foxu u septembru 1997. godine. Serija, u kojoj je Flockhart glumila bostonsku advokaticu koji žudi za romantikom, osvojila je Emmyja za izvanrednu humorističku seriju 1999. za svoju drugu sezonu, a MacNicol je osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u komediji 2001. godine za ulogu ekscentričnog partnera advokatske firme Johna Cagea.

Germann je glumio partnera iz advokatske firme Richarda Fisha, a Bellows je glumio Allyjinog bivšeg dečka, a potom i kolegu iz advokatske firme Billyja.