Glumac o svemu pomalo
0

Sergej Trifunović u "Centralnom zatvoru"

Sarajevo-x.com
Sergej Trifunović i Kristina Ljevak
Sergej Trifunović i Kristina Ljevak
''U Americi si dio industrije, osjećaš se kao pomfrit u McDonaldsu'', rekao je za večerašnje izdanje Centralnog zatvora na Federalnoj televiziji Sergej Trifunović, zasigurno jedna od najvećih balkanskih glumačkih zvijezda.

Nakon sjajne epizodne uloge u filmu "Turneja" Gorana Markovića koji je nedavno premijerno prikazan u Sarajevu, publika će ga uskoro moći vidjeti i u "Srpskom filmu" debitantskom horor ostvarenju srpskog reditelja Srđana Spasojevića.

Njegov prijatelj, Skaj Vikler, autor muzike za ovaj film, nakon odgledane prve verzije montaže, tvrdi kako nakon filma mogu očekivati i da ih se "rođene majke odreknu". Riječ je o filmu čija je tema "penzionisani" porno glumac Miloš koji dobija ulogu koju ne može da odbije.

Uloga Gavrila u filmu "Sveti Georgije ubiva Aždahu", prema scenariju Dušana Kovačevića i u režiji Srđana Dragojevića, bila je namijenjena njemu, a zbog nje je odbio i neke druge uloge ponuđene u SAD-u. Do realizacije saradnje nije došlo zbog "kreativnih mimoilaženja", a nakon banjalučke i beogradske premijere većina filmskih poznavalaca tvrdi da je upravo Sergej nedostajao ovom filmu.

"Mislim da tom filmu ni pokojni Marlon Brando ne bi pomogao", tvrdi Sergej smatrajući da ni njegov "doprinos" ne bi bio od presudnog značaja za kvalitet tog filma.

U njegovoj zvaničnoj biografiji od škole kompletnu završenu ima samo osnovnu. Akademiju je upisao nakon drugog razreda srednje, a prestao je studirati na trećoj godini.

"Ja sam neobrazovaniji predstavnik svoje vrste", kaže Trifunović, srbijanski glumac rođen u Mostaru, a s adresom prebivališta u Los Angelesu.

Za njega će često reći da ga svaki reditelj želi u svom filmu, a žena u svom krevetu. On sam s tim će se samo donekle složiti.

"Stvarno, kad stanem pred ogledalo, uopšte ne mislim da sam dobar frajer. Ako me neka žena želi u svom krevetu, mislim da s njom sigurno nešto nije u redu (smijeh) , a to za reditelje, to ne znam, j*** ga. Odgovorno tvrdim da sam dobar glumac, to znam sigurno, sve ostalo, to da sam dobar frajer, to ne mislim, ali da sam dobar glumac, u to sam siguran", kaže on.

Najbolji reditelj s kojim je radio za njega je Slobodan Unkoviski. Sergej kaže da je on najveći genije kojeg je u životu sreo, dok najvećim srpskim glumcem svih vremena smatra Aleksandra Berčeka, dodajući da je teško raditi glumački posao na duže staze, jer u maloj, ograničenoj zemlji nužno dolazi do "zamora materijala".

Da je, kako kaže, bio i sa pola žena sa kojim su ga tabloidi u Srbiji povezivali, do sada bi imao šesnaestero vanbračne djece. Iako na prvi pogled ne djeluje tako, Sergej vjeruje u ljubav za cijeli život.

Šta je još rekao o ulogama, porodici, muzici i idolima iz mladosti , o "Ničijoj zemlji" i "Karauli", filmu koji mu se ne dopada, pogledajte večeras na Federalnoj televiziji u 18 sati i 15 minuta u emisiji ''Centralni zatvor''. O svom glumačkom putu Sergej će razgovarati s Kristinom Ljevak.