Izlazi uskoro
12

Prve fotografije sa seta novog Scorseseovog filma: U fokusu De Niro, DiCaprio i Gladstone

I. S.
Scena iz filma "Killers of the Flower Moon"
Streaming servis Apple Original Films je jučer objavio fotografiju iz predstojećeg filma reditelja Martina Scorsesea "Killers of the Flower Moon". Na njoj se vide glumci Leonardo DiCaprio i Lily Gladstone.

DiCaprio glumi Ernesta Burkharta, a Gladstone glumi Mollie Burkhart, ženu koja pripada američkom plemenu Osage i koja se zaljubljuje u Ernesta. Radnja filma se odvija 1919. godine u gradu Gray Horse u Oklahomi. Mollie ga poziva na večeru i tako počinje njihova ljubavna veza.

"Killers of the Flower Moon" je baziran na istoimenom romanu Davida Granna. Film prikazuje serijska ubistva pripadnika plemena Osage (zovu se i Oaževi) zato što posjeduju naftno bogatstvo. Gladstone je obučena u njihovu tradicionalnu nošnju. Jedu knedle od grožđa koje se smatraju tradicionalnim jelom.

Dvadesetih godina prošlog stoljeća Oaževi još uvijek nisu bili naviknuti na "naftni bum" koji se događao oko njih. Prema Grannovoj knjizi, Mollie je imala samo 10 godina kada je nafta otkrivena u njihovom rezervatu. Fotografija sugerira kako je ona zbog ovoga vjerovatno bila bogata, što je odgovaralo Bukhartu koji je preselio u Oklahomu iz Teksasa i praktično bio bez novca. Želio je raditi na naftnim poljima. DiCaprio je najavio film na svom Instagram profilu.

Lily Gladstone je indijanskog porijekla, glumila je u filmu "Winter in the Blood" reditelja Alexa i Andrewa Smitha. Nedavno se pojavila u seriji "Billions" na Showtimeu, kao i u filmovima "Certain Women" i "First Cow" Kelly Reichert.

U "Killers of the Flower Moon" glume i Robert De Niro, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, Jillian Dion i drugi. Scenarij su pisali Erica Roth i Scorsese. Za produkciju su, osim Scorsesea, zaduženi Leonardo DiCaprio, Dan Friedkin, Bradley Thomas i kompanija Appian Way Productions.