Uskoro 'Zimske čarolije'
0

VIDEO / Praznici u Cinema Cityju uz 'Julie & Julia' i 'Rockerice'

Sarajevo-x.com
Svjetske premijere dugo očekivanih naslova "Sherlock Holmes" i "Komplikovano je", pored projekcija najvećeg hita godine "Avatar" Jamesa Camerona donijeli su novi rekordni vikend u multipleksu Cinema City sa 7.000 gledalaca i najbolju subotu sa preko 2.300 gledalaca.

Repertoar u dugom novogodišnjem prazničnom vikendu bit će obogaćen za dva nova filmska naslova, a prvi od njih je sjajna biografska komedija "Julie & Julia". Kreatorka romantičnih hitova "Nesanica u Seattleu" i "Imaš poštu" Nora Ephron donosi nam istinitu biografsku priču o čuvenoj kuharici Juliji Child i mladoj ženi Julie koja 50 godina kasnije pokušava napraviti recepte prema njenoj knjizi u kojoj u naslovnim ulogama gledamo dvostruku dobitnicu Oskara i ovih dana sve prisutnu Meryl Streep, te mladu glumicu Amy Adams koja sa njom ponovo dijeli veliki ekran nakon prošlogodišnjeg kritičarskog favorita "Sumnja". Sjajna priča oduševila je i kritiku i publiku te samo na američkim kino blagajnama ostvarila zaradu od gotovo 100 miliona dolara.

Julia Child je bila obična Amerikanka koja je živjela u Francuskoj, a zbog svog neumornog duha žudjela da nešto radi te je napisala kultnu kuharicu Ovladavanje umjetnošću Francuske kuhinje. Pedeset godina kasnije, Julie Powell osjeća da je zapela. Bliži joj se trideseti rođendan, živi u Queensu i radi besperspektivan posao dok svi njeni prijatelji postižu zapanjujuće uspjehe u životu. Julie smišlja naizgled neuračunljivi plan da usmjeri svoju energiju; odlučuje provesti ravno godinu dana pripremajući svih 524 recepata iz kuharice i voditi Internet dnevnik o svom iskustvu.

Za novogodišnji vikend Cinema City pripremio je i pravo iznenađenje za tinejdžersku publiku koja će se zabaviti uz mjuzikl komediju "Rokerice". U rediteljskom ostvarenju mladog glumca Todda Graffa koje je puno zabave i dobre muzike u naslovnim ulogama gledamo tinejdžerske zvijezde Alison Michalku i Vanessu Hudgens, potpomognute junakinjom serije "Prijatelji", Lisom Cudrow.

Film koji je u kinima susjedne Hrvatske u proteklom periodu pogledalo preko 10.000 gledalaca govori o borbi bendova pod imenom Bandslam. Protiv svih očekivanja, grupa mladih rokerica razvija dobar zvuk i imaju pravu šansu na takmičenju. U međuvremenu, razvija se romansa između menadžera Willa i Sam, koja odlično svira gitaru i ima odličan glas. Iznenada dolazi do velikog problema i grupa mora napraviti izbor: Da li će priznati poraz ili će se založiti za ono u šta vjeruju?

Za nadolazeće novogodišnje praznike Cinema City je prilagodio svoje radno vrijeme tako da će 31. decembra 2009. zadnja projekcija početi u 17:45 sati, dok 1. januara 2010. multipleks sa radom počinje u 13 sati.

Za sve mališane i njihove roditelje Cinema City je za zimski raspust od 2. do 31. januara pripremio i novu veliku promotivnu akciju "Zimske čarolije". Uz premijere najaktulenijih animiranih hitova "Oblačno sa ćuftama" 7. januara i "Princeza i žaba" 14. januara, koji će se emitovati u programu matineja svaki dan za vrijema raspusta Cinema City je u saradnji sa partnerima akcije od 9. januara pripremio i poklon pakete za svakog 50. gledatelja te zabavu u dječijoj igraonici uz animatore svake subote i nedjelje od 13 do 15 sati.

Sve informacije oko promotivne akcije "Zimske čarolije", programa prikazivanja, filmova u najavi i uslugama Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona 033 567 230.