Film/TV
0

Povećanje plata za glumačku ekipu "Simpsonovih"

Sarajevo-x.com
Ekipa glumaca, koji posuđuju glasove likovima animirane serije "Simpsonovi", potpisala je četverogodišnji ugovor koji garantuje nastanak i emitovanje 20. sezone popularnog TV showa.

Produkcija je bila odgođena na nekoliko mjeseci dok su glumci pregovarali sa filmskim studiom 20th Century Fox TV-om.

Variety prenosi da plate glumaca Dana Casellaneta (Homera) i Nancy Cartwright (Bart) mogu narasti i do 400.000 američkih dolara po epizodi.

"Simpsonovi" predstavljaju američku animiranu TV seriju sa najdužom historijom trajanja.

Zbog odgode, 20 epizoda nove serije će biti napravljeno umjesto uobičajenih 22. Ovo nije prvi put da je produkcija "Simpsonovih" odgođena zbog pregovaranja o platama. Produkcija je 2004. godine zaustavljena na mjesec dana nakon rasprave u vezi sa plaćanjem koja je nagnala glumce da zaustave rad.

Svaki član glumačke ekipe je tražio oko 360.000 američkih dolara po epizodi. Prije toga glumci su zarađivali 125.000 dolara po epizodi.

U prošlosti su članovi ekipe raspravljali u vezi sa visinom plata, koje su bile relativno niske s obzirom na ogromnu popularnost i gledanost serije.

Kao dio posljednjeg dogovora, Castallaneta je imenovan producentom konsultantom. U budućnosti će se naći i u ulozi pisca, što spada u još jednu odgovornost ovog glumca koji posuđuje glas Homeru.