Po stripu Franka Millera
10

VIDEO / Pogledajte prvi pravi trailer "The Wolverinea"

Klix.ba
Objavljen je prvi puni trailer za novi film o Wolverineu, super heroju iz Marvelovih stripova. U glavnoj ulozi će se opet pojaviti Hugh Jackman, a Wolverine će se ovoga puta u Japanu boriti za vlastiti život.

Film, koji režira James Mangold, bit će šesto Wolverineovo pojavljivanje na velikom ekranu i drugi zaseban film. Prvi film "X-Men Origins: Wolverine" nije pretjerano oduševio kritičare, ali je bio priličan hit na box officeu, sa zaradom od 373 miliona dolara širom svijeta. Treba napomenuti i da je prije premijere procurila nedovršena verzija filma, koja mu je znatno umanjila prihode.

"The Wolverine" će se bazirati na čuvenom stripu Chrisa Claremonta i Franka Millera iz 1982. godine, a u njemu će se Jackman boriti protiv yakuzinog bossa Shingena Yashide (Hiroyuki Sanada) i Silver Samuraia (Will Yun Lee). Priča se odvija nakon dešavanja iz filma iz 2006. "X-Men: The Last Stand", a Wolverine će, nakon raspada tima, biti sam i ranjiv. Trailer pokazuje da će izgubiti i svoju moć samoizlječenja.

Film bi se u kinima trebao pojaviti 24. jula.