Film/TV
0

Početak distribucije filma "Ja, Robot"

Sarajevo-X
Od 16. septembra Art Company kreće sa udarnom filmskom sezonom 2004/2005. u kinu Apolo sa početkom distribucije jednog od najvećih filmskih hitova protekle ljetne sezone u Holivudu, SF trilerom "I,Robot" (Ja, Robot).

U pitanju je ekranizacija serijala kratkih priča legendarnog SF pisca Isaka Asimova koji rediteljski potpisuje u ovom žanru već potpuno dokazani autor Aleks Projas, tvorac mračnih svjetova budućnosti u hitovima „Vrana“ i „Grad Tame“. Pored specijalnih efekata zadnje generacije i izuzetno napete priče koja je namjenjena svim genracijama gledatelja, jedan od glavnih razloga zašto je film „Ja, Robot“ u mjesec dana prikazivanja na američkim kino blagajnama inkasirao preko 140 miliona dolara je njegova sjajna glumačka ekipa koju predvodi trenutno najpopularniji afroamerički star Holivuda Vil Smit. Pored junaka mega hitova „Dan Nezavisnosti“ i „Ljudi u crnom“ ekipu zaokružuju ljepotica Bridžit Mojnahan, zvijezda hita „Djevojke iz Kojoti Bara“ i njen partner iz filma katastrofe „Zbir svih strahova“, iskusni veteran Džejms Kromvel.

„Ja, Robot“ radnjom je smješten u 2035.godinu gdje roboti rade kao pomoćnici i radnici za svoje ljudske vlasnike. Glavni lik priče je „robofobični“ policijski detektiv Džon Spuner koji radi na slučaju ubistva Dr.Alfreda Laninga, uposlenika korporacije U.S.Robotics u koje je prema dokazima upleten i eksperimentalni robot Soni. Iako bi njegov udjel značio kršenje tri zakona robotike, Spuner insistitira da sprovede istragu do kraja, a u pomoć mu priskače psiholog Dr.Suzan Kalvin, koja se specijalizirala na polju psihorobotike...

Film “Ja, Robot” prikazivaće se u kinu Apolo do 16. septembra u redovnim terminima od 19:00 i 21:00 sat.