Pjeva je Ryan Gosling
45

Pjesma iz filma "Barbie" postala himna muškaraca kojima nije uzvraćena ljubav: Ja sam samo Ken

I. S.
Ryan Gosling u filmu "Barbie" (Screenshot: YouTube)
Ryan Gosling u filmu "Barbie" (Screenshot: YouTube)
Film "Barbie" režiserke režiserke Grete Gerwig hit je u kinima diljem svijeta. Muškarci kojima ljubav nije uzvraćena naročito su se prepoznali u jednoj pjesmi.

Ona nosi naziv "I'm Just Ken" ("Ja sam samo Ken"), koju je napisao Mark Ronson. Iako se u početku pjesma čini smiješnom, mnogi su se poistovjetili sa stihovima koje pjeva povrijeđeni Ken (Ryan Gosling).

"Nije bitno šta radim, uvijek sam na drugom mjestu. Niko ne zna koliko sam se trudio. Imam osjećaje koje ne mogu objasniti, a koji me izluđuju. Čitav svoj život bio sam ljubazan, ali večeras ću spavati sam", neki su od njih.

Zanimljivo je to što su u snimanju učestvovali legendarni gitarist grupe Guns N' Roses Slash i bubnjar benda Foo Fighters Josh Freese. Singl je ubrzo postao hit.

"Otišao sam gledati 'Barbie' kako bih se zabavio. Nisam mogao ni zamisliti da će me pjesma rasplakati", "Stihovi savršeno opisuju moj život. Ona me ne primjećuje", "Drugovi, možemo li se složiti da smo se svi barem jednom u životu osjećali ovako?", neki su od komentara.

Gosling je insistirao da je on otpjeva. Ronson je kazao da su ga glumčeve vokalne sposobnosti iznenadile.

"Trudio se da pjesma ne postane parodija, ali je očigledno da je u nekim momentima smiješna. Bio je zaista nevjerovatan. Kada je počeo da pjeva visoke note, pomislio sam koliko je on zapravo moćan pjevač", kazao je.