Slažete li se s odabirom?
33

Objavljena lista najomraženijih TV likova ikad: Zbog njih gledaoci mijenjaju kanal

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Web stranica Ranker objavila je listu najomraženijih TV likova, a koja je kreirana na osnovu 250 hiljada glasova. Na listi je nekoliko glumaca "Igre prijestolja", kao i serije "Glee" pa čak i neki animirani likovi.

Televizija je zabavna, ali neki TV likovi nam nisu najdraži. Za svaki voljeni lik na televiziji postoji jednako i nepokolebljivo omražen. Lista koju je objavio Ranker rangira najgore od najgorih, uključujući sve najstrašnije televizijske likove i najomraženije TV likove svih vremena.

Posljednji put je ažurirana 24. novembra, a obuhvata ukupno 257 hiljada glasova. Uz listu navode da ćete otkriti da postoje neki likovi koje svi toliko mrze da niko ne trepne kada sazna da su blizu vrha ove liste groznih TV likova.

"Da li ste ikada prestali da gledate seriju samo zato što vas je jedan lik toliko iznervirao? Ovo je lista o njima", poručuju.

Lista uključuje neke od najpodlijih TV likova. Oni nisu nužno podli zato što su loši ili zli, već jednostavno zato što svaki put kada se pojave na ekranu, poželite da jednostavno nestanu. Drugim riječima, to nisu likovi koje "volite da mrzite", oni su nepopularni pa čak i dosadni likovi koje jednostavno ne možete podnijeti.

Prvo mjesto zauzeo je Joffrey Baratheon iz "Igre prijestolja", a Ranker navodi: "Njegov prikaz prezrenog lika drži nas na ivici naših sjedišta, željno iščekujući njegov sljedeći đavolski potez".

Još jedan lik iz "Igre prijestolja" je na drugom mjestu, a radi se o Ramseyu Boltonu. Treće mjesto zauzima Shou Tucker ("Fullmetal Alchemist: Brotherhood"), The Governor iz serije "The Walking Dead" je na četvrtom mjestu, a peto zauzima Rachel Berry iz serije "Glee".

Na listi su se našli i Livia Soprano iz "Sopranosa", Ezra Fitz iz serije "Pretty Little Liars", kao i Emily Waltham iz popularnih "Prijatelja" i to na 26. poziciji. Zanimljivo je da je na listi i lik Dore iz istoimenog animiranog filma. Cjelokupnu listu možete pogledati, ali i dati svoj glas, na linku.