Premijera idućeg mjeseca
35

Objavljen još jedan isječak iz filma o Tuđmanu, Spacey održao govor o nezavisnosti Hrvatske

I. S.
Screenshot: YouTube/Bujica Z1TV
Screenshot: YouTube/Bujica Z1TV
Objavljen je novi isječak iz filma "Bilo jednom u Hrvatskoj", koji govori o Franji Tuđmanu. Njega glumi omraženi Kevin Spacey.
Isječak je prikazan u emisiji Bujica voditelja Velimira Bujanca, prenosi Telegram.hr. Možete ga pogledati od 49:25 minute. Prvo je prikazan dio Tuđmanovog izlaganja o "vragovima u opoziciji" iz 1996. godine:

"Nećemo dopustiti onima koji se vežu i s crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti. Ne samo s crnim, nego i sa zelenim i žutim vragovima. Nećemo dopustiti onima koji se povezuju sa svim protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju, nego im se i nude, ne samo da se nude nego se i prodaju za judine škude."

Zatim je Spacey, uz imitiranje karakterističnih Tuđmanovih pokreta rukom, kazao:

“Da, da, stvorili smo našu Hrvatsku za ljudska prava, za slobodu medija, ali iznad svega za ljudska prava svih Hrvata! Nećemo dopustiti onima sa strane da nam nameću svoja rješenja, jer Hrvatska neće biti ničija kolonija! Hrvatska je dovoljno dugo bila pod Venecijom, Istanbulom, Bečom, Budimpeštom, Beogradom! Hrvatska je sada izborila svoju slobodu! Postigla je svoju nezavisnost i zaslužila je pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini! Da stoji visoko i uspravno među ostalim nacijama. I da nikada više ne bude dijelom neke druge države ili pod diktatorom!".

Reditelj Jakov Sedlar je u spomenutoj emisiji naveo da je Spacey pregledao na stotine snimaka Tuđmana kako bi se pripremio za ulogu.

"Bio je blagoslov raditi s takvim čovjekom i osjećam se privilegirano što ga znam 12, 13 godina i što je došao ovdje. Odavde nosi sjajne uspomene", rekao je.

"Može li glumac pasti niže nego da glumi u filmu Jakova Sedlara?", upitao je jedan korisnik Twittera.

"Užas. Doslovno jednaki pokreti obrva. Sve mi se vraća", dodao je drugi.

Premijera "Bilo jdnom u Hrvatskoj" održat će se 14. maja u Zagrebu, na stotu godišnjicu rođenja Tuđmana. Podsjećamo, prvobitni naziv filma bio je "Tuđmanova Oluja".