Sedma sezona
0

Nove epizode "24" u januaru

Sarajevo-x.com
Televizijska kuća Fox potvrdila je izlazak dugo očekivane nove sezone već kultne serije "24". "Day Seven", novu sezonu serije "24", američka publika gledaće u dvovečernjem izdanju, 11. i 12. januara 2009.

Ovaj četverosatni nastavak serije trebao je izaći ranije ove godine, ali su štrajkovi filmskih radnika odgodili njegovo prikazivanje.

"Day Seven" sezoni prethodi dvosatni televizijski film "Redemption" koji gledatelje upoznaje s razvojem događaja iz prelaska šeste u sedmu sezonu serije "24"

Glumačka ekipa okuplja glumce Jon Voighta, Roberta Carlylea, Cherry Jones, Tonya Todda i Janeane Garofalo, a posebno iznenađenje je povratak Tonyja Almeide (Carlos Bernard) nakon što se mislilo da je umro od letalne injekcije u "Day Five".

Radnja "Day Seven" sezone smještena je u Washington, gdje se sudi Jacku Baueru koji po prvi put u seriji ne radi za CTU zbog vladine zabrane.

Američki glumac Kiefer Sutherland jedini je stalni član glumačke postave u seriji uz glumca Glenna Morshovera, a zbog dinamičnosti serije i neočekivanih obrata druga postava se stalno mijenja.