Nikola je pobjednik Masterchefa
577

Nova TV se oglasila: FTV je sa našeg servera skinula pogrešnu emisiju

Klix.ba
Nakon što je završnica kulinarskog showa Masterchef izazvala pravu pometnju i zbunila gledatelje, koji nisu znali da li je pobjednik Nikola Lesar ili Marko Palfi, konačno se oglasila Nova TV.

U finalnoj emisiji Masterchefa gledatelji su dobili dva različita pobjednika, Nikolu u epizodi emitiranoj na Novoj TV i Marka u onoj koju su gledali gledatelji Federalne TV.

Slučaj je izazvao pravu pometnju među fanovima showa koji su zahtijevali objašnjenje Nove TV, koje je konačno i stiglo.

"Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u aprilu. Uobičajena je televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice super finala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku. Bodovanje i odluku stručnog žirija je zabilježio i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar je pobjednik druge sezone Masterchefa!

"FTV: Skinuli smo jedinu dostupnu verziju finala"

Emisija koja je greškom emitirana u BiH nije dostavljena FTV-u kao finalna, no ona je na našem serveru, kao i sve ranije emisije Masterchefa, upravo zbog očuvanja tajnosti identiteta pobjednika, bila do dana emitiranja.

Zašto je sa servera skinuta i emitirana pogrešna emisija, još uvijek istražujemo. Federalna televizija već će danas u 15:25 emitirati finalnu emisiju Masterchefa", stoji u saopćenju Nove TV.

Nakon što je hrvatska televizija krivicu prebacila na kolege u BiH, oglasila se ponovno Federalna televizija.

"Mi smo sa servera u trenutku prije emitiranja skinuli jedinu dostupnu kompletiranu verziju finala", kažu za Klix.ba iz press službe Federalne televizije.