Sergej Trifunović
0

"Nisam znao da je lik Jovana Divjaka na majici"

Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Nakon što je portal Sarajevo-x.com objavio da je glumac Sergej Trifunović na premijeri filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu, nosio majicu s likom penzionisanog generala Jovana Divjaka, u Srbiji se digla velika prašina. Zato je Trifunović požurio da brže-bolje objasni kako se našao u toj majici, odnosno da ispriča kako su mu Bosanci i Hercegovci "podvalili".

Tokom premijere filma Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" u sarajevskom Meeting Pointu, novinar portala Sarajevo-x.com načinio je fotografiju koja je u rekordnom vremenu obišla našu, ali i susjednu državu Srbiju.

Na fotografiji je Sergej Trifunović a na njemu crna majica s likom Jovana Divjaka, penzionisanog generala Armije BiH koji je uhapšen u Beču u četvrtak uvečer, najvjerovatnije po potjernici Srbije.

Zbog te fotografije Trifunoviću su jedni čestitiali, a drugi najavili bojkotovanje filma i svega što Trifunović radi.

Stoga je glumac požurio da "objasni" šta se desilo.

"Bili smo veseli na žurci posle premijere filma "Montevideo". Đuskali smo, zabavljali se, pevali. Bio je baš dobar provod kao što to u Sarajevu obično biva, pa sam se oznojio i hteo sam da odem u hotel da promenim majicu. Neko mi je u gužvi rekao da nema potrebe i dobacio mi neku crnu u najlon kesi. Video sam da je na njoj silueta ljudskog lika. Na majici ništa nije pisalo, a lik me je podsetio na papu Vojtilu. Pitao sam svoje domaćine: ”Je l’ to papa?“, a oni su mi odgovorili: “Nije, ovaj ti je pravoslavni”. Svi smo se nasmejali i nastavio sam da se zabavljam, a da nisam ni pogledao čiji je lik na majci koju nosim", kazao je Sergej Trifunović za srbijanski Blic.

Navodno, Trifunović je za Blic dodao da je za Divjaka prvi put čuo ujutro kada je s ekipom filma krenuo iz rodnog Mostara za Sarajevo.