Serija opet na udaru javnosti
0

Nip/Tuck kritikovan zbog scene sakaćenja grudi

Sarajevo-x.com
Konzervativna grupa roditelja koja se u Sjedinjenim Američkim Državama bavi promoviranjem porodičnih vrijednosti oštro je kritikovala producente serije "Nip/Tuck" zbog, kako kažu, bolesne i krvave scene samoodrubljivanja grudi.

Organizacija je osudila scenu koja prikazuje žensku osobu kako električnim nožem odstranjuje sebi grudi, a pozvala je oglašivače da bojkotuju kontroverznu TV seriju, prenose u petak američki tabloidi.

"Zgraženi smo prikazivanjem bestijalnih scena, incestuoznih nekrofilija i brutalno krvavih ubijanja te sociopatskih ponašanja koje možemo vidjeti u seriji. Ovo je jedna od najgorih serija u historiji televizije", kazao je Tim Winter, član Vijeća roditelja.

U obraćanju su naveli da je u posljednjoj epizodi prikazana bolesna i krvava scena žene koja u prepunom hodniku, ispred ordinacije, sebi odsijeca grudi.

Članovi organizacije kontaktirali su sve oglašivače serije i upitali ih "da li kompanije odobravaju krvavo odsijecanje dijelova tijela i da li se uz takvu sliku žele promovisati."

Serija "Nip/Tuck", u slobodnom prijevodu "Reži me", autora Ryana Murphyja, svojim je prikazom života likova i njihovim pogledima na svijet šokirala gledatelje, ali i postigla ogromnu popularnost. Serija dobitnica prestižnih nagrada Emmy i Zlatni globus vodi nas kroz živote dva plastična hirurga, njihovih pacijenata i porodica, prikazujući ljude i događaje na neobično surov i pomalo perverzan način.

Vezani članci