Iz treće sezone
41

Nakon što je Cillian Murphy osvojio Oscara dijeli se scena iz "Peaky Blindersa": Već tad ga je zaslužio

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Irski glumac Cillian Murphy nedavno je osvojio svog prvog Oscara i to za ulogu u filmu "Oppenheimer", a zanimljivo je da je ova nagrada potaknula njegove fanove da dijele scenu iz serije "Peaky Blinders" u kojoj je glumio glavnog lika.

Cillian Murphy utjelovio je kultnog Tommyja Shelbyja u seriji "Peaky Blinders", a gledaoci serije posebno su voljeli scenu prve epizode iz treće sezone. Nakon što je Murphy osvojio Oscara dijele upravo isječak spomenute epizode navodeći da je već za nju trebao osvojiti Oscara.

Radi se o sceni koja prethodi Tommyjevom vjenčanju s Grace, a gdje on svojoj braći i drugim muškarcima iz porodice i okruženja drži govor kako se moraju ponašati. Dok im ponavlja da se ne svađaju, na kraju sam puca pod pritiskom.

@peakyblinders.scene No fighting #peakyblinders #fyp #peakyblindersedits #thomasshelby #edit #viral #fy #cilianmurphy #quotes #boys #editpeakyblinders #arthurshelby #johnshelby #michaelgray #finnshelby ♬ original sound - Peaky blinders

Upravo ovu scenu na mrežama opisuju kao jednu od najzabavnijih u seriji.

"Peaky Blinders" je gangsterska drama smještena početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća u Birminghamu. Kritika i gledatelji su je prozvali svojevrsnom birmingenskom Porodicom Soprano.

Serijal pripovijeda priču o Thomasu Shelbyju i njegovoj porodici koji predvode moćnu bandu. Ime su dobili po običaju ušivanja britvica u rubove svojih kapa, a novac zarađuju od ilegalnog klađenja, pružanja zaštite i crnoga tržišta. Radnja serije je smještena u neizvjesno razdoblje u britanskoj historiji kada su zemlju još potresale posljedice Prvoga svjetskoga rata.