Kultni film s novim likovima
0

VIDEO / Najavljeno snimanje nastavka "Prljavog plesa"

Sarajevo-x.com
Patrick Swayze i Jennifer Grey u "Prljavom plesu"
Patrick Swayze i Jennifer Grey u "Prljavom plesu"
Kultni film s Patrickom Swayzeom i Jennifer Grey u glavnim ulogama, "Prljavi ples", nakon 24 godine dobit će svoj nastavak.

Prema najavama iz produkcijskog studija Lionsgate, nastavak će režirati Kenny Ortega, koreograf originalnog filma iz 1987, u kojem je publika uzdisala zbog nevolja naivne studentice plesa i njenog učitelja, a kasnije i ljubavnika.

Ortega je bio režiser filma o preminulom kralju popa Michaelu Jacksonu "This is it", kao i mjuzikla "High School Musical".

"Nevjerovatno je da je prošlo skoro 25 godina od pojavljivanja ovog filma, a da on i dalje ima brojne fanove", poručio je predsjednik Lionsgatea Joe Drake. "Vjerujemo da naš tajming da modernizujemo tu priču na velikom ekranu nije mogao biti bolji. Ponosni smo što imamo Kennyja Ortegu za kormilom".

Kasting za novi film još nije zakazan.

"Prljavi ples" je osvojio Oskara za najbolju muziku i najbolju originalnu pjesmu za legendarnu "(I've Had) Time of My Life" i prodat je na više od 10 miliona DVD-a.

Na Facebooku ima više od 10 miliona fanova, čime je zacementirao status jednog od najvoljenijih filmova modernog doba.

Njegov glavni akter, Patrick Swayze, umro je od raka pankreasa 2009. godine kad mu je bilo 57. O Grey se prošle godine pisalo kad je pobijedila na TV takmičenju "Ples sa zvijezdama".