Multipleks Cinema City
0

Na repertoaru "Machete" i "Runaways"

Sarajevo-x.com
Za novu filmsku sedmicu multipleks Cinema City za sve ljubitelje filma u glavnom gradu BiH priprema otvaranje dva izuzetno zanimljiva i aktuelna filmska naslova te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za dva dugo očekivana fimska ostvarenja.

Program Cinema City od 30. septembra predvodi novi akcioni spektakl kultnog američkog autora Roberta Rodrigueza "Machete“. Reditelj meksičkog porijekla koji je na velike ekrane donio klasike "Od sumraka do zore“, "Sin City“ i "Bilo jednom u Meksiku“ za svoj novi spektakl nabijenom eksplicitnim akcionim scenama na velikom ekranu sastavio je svezvijezdanu glumačku ekipu koju u naslovnoj ulozi predvodi veteran žanra akcije Danny Trejo, vječiti negativac čijem je kultnom statusu i sam umnogome doprinio.

Pored neponovljivog meksikanca glumačku ekipu filma koji je prije par sedmica vrlo uspješno otvoren na američkim kino blagajnama predvode dvostruki dobitnik Oskara Robert de Niro, akcioni veteran Steven Seagal ovaj put u ulozi glavnog negativca, junak hit serije "Miami Vice“ veteran Don Johnson te mlade ljepotice Jessica Alba i Michele Rodriguez koje su se i same dokazale kao vrhunske akcione junakinje i hitovima poput "Fantastične četvorke“ i "S.W.A.T.“

Glavni lik priče koja obiluje eksplicitnim scenama seksa i nasilja te nije preporučljiva za mlađe od 18 godina je Machette, legendarni bivši federalac sa smrtonosnim vještinama koji nakon sukoba sa kraljem narko kartela Torezzom bježi u Teksas ne bi li zauvijek ostavio neslavnu prošlost. Ali tamo će se upetljati u mrežu korupcija i intriga te postati tražen čovjek a kako bi skinuo ljagu sa svog imena i razotkrio urotu Machete kreće u akciju.

Sa druge strane za tinejdžersku generaciju gledatelja Cinema City priprema novu poslasticu u vidu biografske muzičke drame "Runaways“. Mlada autorica Floria Sigismondi na velika platna donosi istinitu priču o grupi izvanrednih mladih žena koje se od buntovnih djevojaka iz južne Kalifornije pretvaraju u legendarni bend koji je utro put budućim generacijama ženskih muzičara. Legendarne i kontroverzne muzičarke Joan Jett i Cherie Currie na velikom ekranu oživljavaju dvije trenutno najpoznatije tinejdžerske zvijezde Hollywooda i junakinje blockbuster serijala "Sumrak" Kristen Stewart i Dakota Fanning.

Radnja filma "Runaways“ kreće u Los Angelesu 1975. godine. Joan Jett i Cherie Currie, djevojke koje punk imaju u krvi, upoznaju se i postaju srce i duša revolucionarnog ženskog benda "The Runaways".

Multipleks Cinema City od 30. septembra kreće sa pretprodajom ulaznica za dugo očekivanu romantičnu komediju "Jedi, moli, voli“, filmskom ekranizacijom istoimenog literarnog bestsellera u kojoj naslovne uloge igraju oskarovci Julia Roberts i Javier Bardem. U saradnji sa novootvorenom knjižarom VBZ pripremljeno je i malo iznenađenje za svakog 50. gledatelja filma koji će na poklon dobiti ovu hit knjigu. Inače "Jedi, moli, Vvoli“ sa otvaranjem 7. oktobra završava ovogodišnje izdanje velike promotivne akcije "Mjesec romantičnih komedija". Naravno, i dalje za sve gledatelje akcije idu pokloni iz linije proizvoda Aqualia Thermal partnera Vichy.

Cinema City od 30. septembra najavljuje početak pretprodaje ulaznica za ovogodišnjeg bh. kandidata za nagradu Oskar, novo filmsko remek-djelo našeg dobitnika nagrade Američke filmske akademije, Danisa Tanovića, "Cirkus Columbia“. Film koji je svoju svjetsku premijeru doživio na 16. SFF-u, gdje je i osvojio nagradu publike te okitio se nagradom na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji, na repertoar Cinema City dolazi 14. oktobra a radi velikog interesa publike pretprodaja ulanica za novi bh. film koji će biti prikazivan sa dvije kopije kreće od četvrtka na blagajnama multipleksa.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za "Jedi, moli, voli“ i "Cirkus Columbia“, programa prikazivanja navedenih i aktuelnih filmskih naslova te usluga multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na novopokrenutom filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multipleksa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.