Bez kose i obrva
24

Možete li prepoznati holivudskog glumca u traileru za film "Dune II"? Tumači lik zlikovca

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Austin Butler u nastavku filma "Dune" izgleda neprepoznatljivo, a uloga zlikovca Feyd-Rautha u spomenutom ostvarenju za glumca je podrazumijevala značajnu transformaciju.

Butler, koji je nedavno nominovan za Oscara zarad njegove uloe Elvisa Presleya u filmu "Elvis", jedno je od novih lica u glumačkoj postavi filma "Dune II", zajedno sa Florence Pugh i Christopherom Walkenom.

Ulogu Feyd-Rautha je ranije glumio Sting u filmskoj adaptaciji Davida Lyncha iz 1984. godine. Feyd-Rautha je zli nećak Barona Harkonnena (Stellan Skarsgård) i brat Glossu Rabbana, kojeg glumi Dave Bautista. Dva brata se takmiče da postanu nasljednik porodice Harkonnen na planeti Arrakis.

U posljednje objavljenom traileru pojavljuje se Butlerova obrijana glava, kao i novi pogled na princezu Irulan koju tumači Florence Pugh.

"On je makijavelistički, mnogo okrutniji, mnogo strateškiji i više narcisoidan," rekao je reditelj Denis Villeneuve za Vanity Fair o liku koji tumači Austin.

Bautista je ranije ove godine rekao za USA Today da je Butler izgubio svoj glas iz filma "Elvis" kako bi preuzeo lik iz filma "Dune", dodajući: "Ne znam ko je bio ovaj tip, ali to nije Austin Butler. Nije Elvis. Njegov glas je drugačiji, njegov izgled je drugačiji. Sve u vezi njegovog držanja je zastrašujuće".

"Dune II" bi se u kinima trebao pojaviti 3. novembra.