Očekuju punu dvoranu
1

Mostar Film Festival: Grad na Neretvi postaje filmski centar regije

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Festival filmske glume, kako u podnaslovu stoji za Mostar Film Festival, počinje sutra otvorenjem i prikazivanjem bh. filma "Žaba" Elmira Jukića, a svečano će ga otvoriti visoki pokrovitelj član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Festival traje do 22. novembra, a o posljednjim aktuelnostima uoči samog otvaranja na konferenciji za medije govorili su direktor festivala Slaven Knezović, umjetnička direktorica Maja Knezović Lasić i izvršni producent Ognjen Džinić.

Maja Knezović Lasić kazala je kako je sve spremno za početak festivala koji će svoje otvorenje imati u četvrtak od 18:30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

"Na otvorenju očekujemo veliki broj gostiju, posjetitelja, naših sugrađana, očekujemo punu dvoranu. Sve je spremno i napeto, čekamo taj lijepi početak", kazala je Knezović Lasić.

Direktor Knezović kazao je isto da s nestrpljenjem očekuje početak festivala, da je atmosfera u ekipi koja organizuje događaj takva da podsjeća na očekivanje pretpremijere nekog filma.

"Nadam se da ćemo uspješno i ove godine, kao i ranijih, održati ovu manifestaciju na visokom nivou. Pripremili smo za svakog po nešto, pozivam sve da nam se pridruže", kazao je Knezović.

O programu festivala više je govorio izvršni producent Ognjen Džinić, kazavši da će svečano otvorenje biti obilježeno i lauratima za životno djelo ovogodišnjeg festivala Antunom Vrdoljakom i Žarkom Lauševićem.

"Za vrijeme sedam dana festivala bit će održano 40 projekcija filmova koji dolaze iz 20 zemalja regije i Evrope. Posebno smo ponosni na radionicu Masterclass, kao i održavanje poslovne konferencije koja je na programu 17. novembra", kazao je Džinić.