Film/TV
0

Monica Bellucci osvjetlila Pariz

NINA
Seksipilna talijanska glumica Monica Bellucci dobila je čast da pred Božić upali na hiljade lampica i sijalica na čuvenoj pariškoj aveniji Champs Elysees.

Pritiskom na jednu tipku na velikom lancu lampica dugačkom 45 kilometara zasvijetlilo je 135.000 sijalica koje će gorjeti ovom avenijom idućih četrdesetak dana, prenijele su agencije.

Monici je ovo bio jedan od prvih službenih nastupa otkako se u septembru porodila, pa je neko vrijeme bila izvan očiju javnosti.

Francuzi je smatraju "svojom" jer se proslavila u njihovim filmovima "L Appartement" i "Come Mi Vuoi", a udana je za francuskog glumca Vincenta Cassela kojem je nedavno rodila djevojčicu.

Nakon uspjeha u hollywoodskom serijalu "Matrix" i Mel Gibsonovoj "Pasiji" Monica se priprema za snimanje filma "The Brothers Grimm" uz Matta Damona, a pojavila se i u videoreklami za novi miris Dolce i Gabbane "Sicily".

Francuski televizijski gledatelji ove su je godine proglasili najljepšom ženom na svijetu jer sa svojih 36 godina još uvijek nadmašuje niz mlađih ljepotica.