Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I spomeni u Knjizi Merjemu: kada se od ukućana svojih na istočnu stranu povukla i jedan zastor da se od njih zakloni uzela, Mi smo k njoj meleka Džibrila poslali i on joj se prikazao u liku savršeno stvorena muškarca. "Utječem se Milostivom od tebe, ako se Njega bojiš!" - uzviknu ona. "A ja sam upravo izaslanik Gospodara tvoga" - reče on - "da ti poklonim dječaka čista!" "Kako će imati dječaka" - reče ona - "kad me nijedan muškarac dodirnuo nije, a ja nisam nevaljalica!"
"To je tako!” - reče on. "Gospodar tvoj je rekao: ’To je Meni lahko’, i zato da ga učinimo znamenjem ljudima i znakom milosti Naše. Tako je unaprijed određeno!" I ona zanese i bremenita se skloni daleko negdje. I porođajni bolovi prisiliše je da dođe da stabla jedne palme. "Kamo sreće a sam ranije umrla i da sam potpuno u zaborav pala!" - uzviknu ona.
I melek je, koji je bio niže nje, zovnu: "Ne žalosti se, Gospodar tvoj je dao da niže tebe potok poteče. Zatresi palmino stablo, posuće po tebi datule svježe, pa jedi i pij i budi vesela! A ako vidiš čovjeka kakva, ti reci: "Ja sam se zavjetovala Milostivom da ću šutjeti, i danas ni s kim neću govoriti." I dođe ona s njim porodici svojoj, noseći ga. "O Merjemo," - rekoše oni - "učinila si nešto nečuveno!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nisam pogledo nijedan film Mela Gibsona da nije valjao.....
Gobson i njegova vjerska ubjeđenja i principi.Opasne su to stvari,Isusu sigurno nisu bile oproštene. Nadam se da će Gibson-u,Hollywood ipak oprostiti te dvije "mahane" i pustiti čovjeka da nastavi raditi,veliki je talenat a i 15-20 godina sankcija "ignorisanja" mislim da je više nego dovoljna kazna.
Gibson i njegova vjerska ubjeđenja... Moram priznati da čovjek ima princip.Nadam se da će Hollywood naći načina da mu oprosti te dvije "mahane"
da je isus živ koliko bi imao pratilaca na tviteru i fejsu.
Ako je Isus Bog kako ga nazivate zasto je umro? tj uskrsnuo Zar Bog nije svemoguc, Koje je vjere bio Isus haj sada ko zna odgovoriti? Kome je bio predan isus kome se molio? Bogu. zasto onda velicate Isusa Ako vjerujete u isusa gdje to isus spominje u bibliji da je krscanin , navedite mi ?? Isus je bio Jevrej ,zasto onda i vi sami niste jevreji posto slijedite isusa? Krscanstvo je tek poslije nastalo i nema veze sa Isusom. Isus je bio preda Bogu a u islamu onaj koji je predan Bogu i moli se on je musliman. razmislite jos jednom.
Sta nalupa i ostade živ.
Isus je bio Aramejac i govorio Aramejski jezik na Aramejskom mu je ime Eashoa a na Arapskom Isa a Boga je zvao na Aramejskom Elah što je isto kao na Arapskom Allah.
srbi na aparatima: isus je bio tamnoput muškarac kratke kose, tamnih očiju....bio je obrezan i nije jeo svinjetinu. takve danas evropa i amerika bombardira na bliskom istoku
neka samo snimaj
Pa zar ima nastavak ?
gledo film, al stvarno nemam pojma kakva je radnja bila. zaborav...
Posle prvog filma digla se velika prasina upravo zbog scena ali ne vidim u ovom filmu nista uvredjujuce osim sto ce se posle drugog filma opet oglasiti Vatikan kao sto je to uradio i prvi put.