Film/TV
9

Mel Gibson priprema nastavak filma o Isusu Kristu?

Klix.ba
Mel Gibson navodno priprema nastavak svoga filma "Pasija" (“The Passion Of The Christ”), a koji će pratiti priču uskrsnuća Isusa Krista, prenosi Hollywood Reporter.

Randall Wallace, scenarista Oscarom nagrađenog Gibsonovog filma "Braveheart", rekao je za spomenuti list da radi na novom scenariju za nastavak "Pasije" dodavši kako je vrlo teško cijeli projekat zadržati pod velom tajne.

"Oduvijek sam želio ispričati tu priču. 'Pasija' je samo početak i nakon nje priča ima svoj nastavak. Evangelistička crkva smatra da je Gibsonov film najbolje djelo Hollywooda te da misle kako će nastavak biti još bolji", ispričao je Wallace.

Scenarij još uvijek nema pridruženi studio, ali treba napomenuti kako je "Pasija" imala vrlo dobru zaradu kada je prikazan 2004. godine. Hit je zaradio više od 370 miliona dolara na osnovu budžeta od 30 miliona.

Podsjećamo, "Pasija" je ocijenjen kao film prepun nasilja, a kritikovan je i zbog načina na koji je prikazao jevrejski narod. Film je pratio posljednje sate života Isusa od Nazareta, začetnika kršćanstva.