Glumi u seriji "Kotlina"
145

Mario Knezović: Nekad su se u Mostaru pravili avioni, danas takve pameti nemamo u BiH

D. J.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
O seriji "Kotlina", čije prve dvije epizode su premijerno prikazane u sklopu Sarajevo Film Festivala, ne prestaje se pričati, a publika željno iščekuje septembar kada će serija biti dostupna na servisu MY TV na Moja TV.

Uz Feđu Štukana, Idu Keškić i Borisa Lera, reditelj Danis Tanović u svoj tim je pozvao i Marija Knezovića, pjevača grupe "Zoster".

Ovo nije prvi put da se poznati muzičar okušao u glumi. Već je ranije sarađivao s Tanovićem na filmu "Cirkus Columbia", a ostvario je i uloge u filmu "Quo vadis, Aida?" i u seriji "Kljun".

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Međutim, kako nam je kazao, uloga Senčija, negativca i kriminalca u seriji "Kotlina", za njega je bilo posebno iskustvo.

"Nakon premijere dobio sam puno komplimenata, mada znate kako je teško sebe gledati i pomalo neugodno, ali sve mi to laska. Danis je moj filmski otac, Danis je mene otkrio, sasvim slučajno sam bio u prilici da dođem na kasting za "Cirkus Columbiu" i od tada se ja bavim i glumom. Raditi s Danisom, i ostalom ekipom, poput Feđe, Borisa i ostalih je kao igrati u Barceloni. Izvuku najbolje od tebe i naprave da daš sve od sebe bez imalo muke", kazao je Mario o snimanju serije.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Mislim da je ovo prva bh. serija koja je ozbiljna. Lijepo je znati da se kod nas mogu završiti stvari do kraja, da nismo stalno izvozači sirovina, da i mi možemo napraviti namještaj i prodati a u Italiju. Ovaj projekt je završen sa domaćim ljudima od A do Ž. Mi imamo pamet, imamo talente koji to mogu iznijeti i proizvod koji možemo izvesti, Jer ako je nešto dobro, dobro je i u Mađarskoj, Austriji i cijelom svijetu. Naprimjer, nekad su se pravili avioni u Mostaru, danas nemamo tu pamet u tom segmentu. Trebamo se truditi da zadržimo pametne i kreativne ljude. Velika je stvar da Danis uopće živi u Sarajevu. To trebamo cijeniti. Ja sam počašćen što sam radio s tim ljudima, osjećam se kao da su me hokejaši poveli na svjetsko prvenstvo", kazao je kroz smijeh.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Objasnio je da mu je ekipa dala dodatnog samopouzdanja u njegove glumačke sposobnosti.

"Muzika je ono što je u mojim rukama i što mene vozi. Ali biti glumac znači da moraš biti dio šire slike. Ima super glumaca koji jednostavno ne odgovaraju za neke uloge, a ja sam sretno dijete što sam dio ovakve ekipe i što mi se poklopilo da budem u ovom filmu", kazao nam je Mario i dodao kako će njegov novi album grupe Zoster, pod nazivom "Najgori", svjetlo dana ugledati početkom iduće godine.