Fanovi burno reagovali
84

Kruže glasine da će Johhnyja Deppa u nastavku "Pirata s Kariba" zamijeniti glumica Ayo Edebiri

L. R.
Johnny Depp/Ayo Edebiri (Foto: EPA-EFE)
Johnny Depp/Ayo Edebiri (Foto: EPA-EFE)
Fanovi Johnnyja Deppa rekli su da će bojkovati šesti nastavak "Pirata s Kariba", ako glumac ne bude u ulozi Jacka Sparrowa.

Naime, kruže glasine da će Johhnyja Deppa u popularnoj franšizi zamijeniti mlada glumica i komičarka Ayo Edebiri.

Kako je objavio CBR, Disney namjerava producirati dio koji će voditi žena. Čak je i insajder Daniel Richtman navodno potvrdio da će sljedeći nastavak "Pirata s Kariba" sadržavati žensku protagonisticu.

Dobitnica Emmyja mogla bi preuzeti ulogu irske piratice Anne Bonny. Međutim, pored ovih glasina, Disney se trenutno suočava s reakcijama na internetu zbog svojih odluka o promjeni glumaca.

Pod hashtagom #NoJohnnyNoPirates brojni korisnici društvenih mreža izražavaju čvrst stav da nastavak bez Jacka Sparrowa jednostavno nije prihvatljiv velikom broju vjernih fanova.

Inače, šesti nastavak franšize "Pirata s Kariba" prvobitno je najavljen još 2011. godine. Međutim, njegova produkcija se suočila s brojnim odgodama, osobito nakon odlaska Johnnyja Deppa s mjesta glavne uloge usred njegovih pravnih sporova s bivšom suprugom Amber Heard.

Disneyev pokušaj da producira nastavak 2018. godine uz pomoć scenarista Deadpoola Rhetta Reesea i Paula Wernicka, nije uspio. Osim toga, 2020. godine pojavile su se rasprave o tome da Margot Robbie vodi spin-off Piratesa prema scenariju Christine Hodson. Međutim, ti su planovi na kraju propali.