Film/TV
0

Klix.ba i SFF vam poklanjaju ulaznice za film "Tour de France"

Klix.ba
Film koji će zatvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival u okviru selekcije Open Air je "Tour de France" francuskog režisera Rachida Djaïdanija. Film će biti prikazan u Ljetnom kinu u subotu, 20. augusta s početkom u 21 sat.

U filmu koji je režirao Rachid Djaïdani igraju: Gérard Depardieu, Sadek, Louise Grinberg, Nicolas Marétheu, Mabô Kouyaté, Alain Pronnier, Raounaki Chaudron.

Far'Hook je mladi dvadesetogodišnji reper. Nakon jedne situacije poravnavanja računa, prisiljen je da napusti Pariz na neko vrijeme.

Njegov producent, Bilal, zamoli ga da ga zamijeni te da bude pratilac njegovom ocu Sergeu na turneji obilaska svih luka Francuske, slijedeći korake slikara Josepha Verneta. Uprkos generacijskim i kulturološkim razlikama, razvija se neočekivano prijateljstvo između talentovanog repera i zidara sa sjevera Francuske tokom putovanja koje će ih odvesti u Marsej, na posljednji koncert - koncert pomirenja.

Klix.ba i SFF vam poklanjaju 3x2 ulaznice za film "Tour de France". Javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona) na mail [email protected].

Napomena: Nagradna igra je završena. Dobitnici karata će biti obavješteni telefonskim putem.