Tim Roth kao Snape?
6

Kako bi likovi iz Harry Pottera izgledali da su prvobitno zamišljeni glumci prihvatili uloge

N. V.
Foto: Digital Spy
Foto: Digital Spy
Na samom početku Harry Pottera za neke od likova je prvobitno predviđeno da ih glume neke druge slavne osobe, međutim oni su to odbili. Pogledajte kako bi Tim Roth izgledao u ulozi profesora Snapea ili Robin Williams u ulozi Hagrida.

Različiti su razlozi zbog čega neko odbije filmsku ulogu, a male su šanse da oni koji su odbili ulogu u Harry Potteru se na kraju nisu pokajali s obzirom na to da je taj serijal postao kult.

Kako bi Harry Potter izgledao sa glumcima koji su prvobitno zamišljeni za određene uloge priredio je Digital Spy.

Hugh Grant je prihvatio ulogu profesora Lockharta koja inicijalno kao da je pisana upravo za njega, međutim kasnije je bilo nekih nesporazuma zbog čega je otkazao ulogu.

Hugh Grant kao Gilderoy Lockhart / Foto: Digital Spy
Hugh Grant kao Gilderoy Lockhart / Foto: Digital Spy

Tim Roth je odbio ulogu koja bi mu sigurno definisala drugu polovinu karijere - legendarnog Severusa Snapea. No, bez velike tuge jer je ulogu dobio zaista pravi glumac za to - pokojni Alan Rickman.

Tim Roth kao profesor Snape / Foto: Digital Spy
Tim Roth kao profesor Snape / Foto: Digital Spy

Odlična ideja ekipe je bila pozvati Robina Williamsa da bude jedan od najznačajnijih likova Harry Pottera - Hagrid. Međutim, JK Rowling je insistirala da Britance u seriji glume isključivo Britanci.

Robin Williams kao Hagrid / Foto: Digital Spy
Robin Williams kao Hagrid / Foto: Digital Spy

Kate Winslet je pozvana da bude Helena Ravenclaw međutim njen agent je bez njenog znanja odbio ulogu zato što to nije jedan od značajnijih karaktera.

Alastor Moody je trebalo da bude Ray Winstone, Naomi Watts je prvobitno zamišljena da igra ulogu Narcisse Malfoy dok je Rita Akeeter trebalo da bude Rosamund Pike. Sve fotografije kako bi izgledali da su upravo oni i prihvatili uloge pogledajte ovdje.