"U zemlji krvi i meda"
0

Jolie: Nervozna sam i uzbuđena pred premijeru u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Ekipa filma u Berlinu (Foto: AFP)
Ekipa filma u Berlinu (Foto: AFP)
Američka glumica i rediteljka Angelina Jolie je izjavila kako je nervozna i uzbuđena pred bosansku premijeru filma "U zemlji krvi i meda" koja će 14. februara biti održana u Zetri u Sarajevu.

Film je prikazan u subotu na Berlinskom filmskom međunarodnom festivalu, ali će 14. februara biti predstavljen i široj bh. publici, iako je u Sarajevu već prikazan.

Film je već prikazan u američkim kinima, a kako je poznato govori o ratu u BiH i ljubavnoj priči između Bošnjakinje i Srbina.

"Nervozna sam i uzbuđena, vjerovatno ću plakati tokom cijelog događaja. Mnogi ljudi koji će doći da vide film su i sami žrtve rata, tako da će zaista biti teško", rekla je Jolie.

Angelina je prenijela ratna iskustva glumice Vanese Glođo prilikom prikazivanja filma u Berlinu.

"Umjetnost joj je toliko značila da je rizikovala život zbog nje svakodnevno", rekla je Jolie misleći na snajpere i granate koje su vrebale na ulicama Sarajeva svakodnevno te dodala da je privilegija raditi s takvim ljudima. Ova bh. glumica koja također tumači jednu od uloga u filmu "U zemlji krvi i meda" je rekla kako joj je Jolie dala priliku da izrazi sve ono što je proživjela tokom rata.

Film u "Zemlji krvi i meda" prikazan je na Filmskom festivalu u Berlinu van takmičarskog programa.

Poznato je kako je film izazvao ogorčenje među Srbima, ali je Jolie još jednom ponovila na konferenciji za novinare u Berlinu "da se ne radi o dokumentarcu, već o umjetničkoj interpretaciji".