Film/TV
39

Jeremy Clarkson će dobiti otkaz na BBC-u

Klix.ba
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson
Britanski voditelj popularne automobilističke emisije Top Gear Jeremy Clarkson će dobiti otkaz na BBC-u nakon što je internom istragom utvrđeno da je zaista napao producenta u svađi zbog odreska i pomfrita.

Clarkson će biti otpušten s funkcije voditelja Top Geara nakon što je ustanovljeno da je zaista napao producenta. Generalni direktor BBC-a Lord Hall će svoju odluku objaviti danas.

Pedesetčetverogodišnjem Clarksonu će se BBC zahvaliti na njegovom radu u veoma popularnoj automobilističkoj emisiji te će mu se objasniti da se njegovo ponašanje ne može tolerisati.

Istragom je ustanovljeno da je Clarkson 20 minuta verbalno zlostavljao producenta Olsina Tymona, a nakon toga je uslijedio fizički napad od 30 sekundi.

Sukob je nastao kada je Clarskon, jedna od najplaćenijih BBC-jevih zvijezda, informisan da ne može dobiti odrezak i pomfrit nakon snimanja jer je hotel u kojem su odsjeli prestao servirati takvu hranu.

Uprkos Clarksonovom odlasku, BBC planira nastaviti emitovati Top Gear na BBC2. Clarksona će najvjerovatnije naslijediti Chris Evans (48), koji posjeduje jednu od najprestižnijih kolekcija automobila u Velikoj Britaniji. U svojoj garaži ima Ferrari 250GTO iz 1963. godine, koji košta 16,3 miliona eura.

Još uvijek nije jasno da li će emisiju ubuduće snimati Clarksonove kolege James May i Richard Hammond ili će mu se pridružiti u nekom novom zajedničkom projektu.

Clarkson bi mogao potpisati ugovor za američku mrežu Netflix.

Emisija Top Gear je prodana u više do 170 zemalja, a BBC-u donosi 68 miliona eura godišnje.