Film/TV
18

Inferno: Danteov pakao će se otvoriti 20. oktobra, osvojite ulaznice!

Klix.ba
Krenula je pretprodaja ulaznica za nadozeći blockbuster „Inferno“ na blagajnama bh. kina. Osvojite ulaznice za prvi vikend prikazivanja u nagradnoj igri Klix.ba i Con film.

Kada je 2006. godine s kino distribucijom krenuo "Da Vincijev kod" snimljen prema istoimenoj knjizi autora Dana Browna, malo tko je mogao prognozirati da će film u potpunosti poharati box-office i u konačnici u svijetu zaraditi preko 750 miliona dolara. Očito je izrazito kontroverzna tema protiv koje se pobunila i sama Crkva zaintrigrirala gledatelje pa je malo tko odlučio propustiti ovaj jedinstveni kino doživljaj koji je na kraju postao drugi najgledaniji film u svijetu te godine, odmah iza nedostižnih "Pirata s Kariba: Mrtvačeve škrinje". Tri godine poslije stigli su nam "Anđeli i demoni", direktan nastavak "Da Vincija" koji s jednakim uspjehom osvajaju kino blagajne i postaju jedan od deset najgledanijih filmova te godine u svijetu, odmah uz bok blockbusterskim gigantima poput "Avatara", "Harryja Pottera i Princa miješane krvi", "Transformera: Osvete poraženih" i "Sumrak sage: Mladi mjesec".

Ovog mjeseca dvostruki oskarovac Ron Howard ("Genijalni um") i dvostruki oskarovac Tom Hanks ("Philadelphia", "Forrest Gump") ponovno udružuju snage i donose nam "Inferno" – treću filmsku adaptaciju super-uspješnog literarnog predloška autora Dana Browna koji je čak 11 sedmica proveo na prvom mjestu bestselera New York Timesa, a prema nekim procjenama do danas je prodano više od 6 miliona primjeraka knjige u svijetu.

Nakon što se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sjećanja u vezi ičega što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, Robert Langdon se odjednom nađe na meti ubice. Uz pomoć doktorice Sienne Brooks i njegovog ličnog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno pokušati pobjeći, ali i riješiti najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo.

Uz Toma Hanksa u avanturističkom spektaklu "Inferno" glavne uloge su ostvarili Felicity Jones (nominirana za Oscara za film "Teorija svega"; "Ratovi zvijezda: Rogue One"), Irrfan Khan ("Milijunaš s ulice", "Pijev život"), Omar Sy ("Nedodirljivi“, "Jurski svijet"), Sidse Babett Knudsen (TV-serija "Borgen") i Ben Foster ("Posljednji preživjeli", "Warcraft"). Film se snimao na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu gdje će radnja filma gledatelje i odvesti. S obzirom na povratak dobro nam poznatog dvojca reditelja i glavnog glumca (Howard i Hanks) kojima se ovaj put pridružuje snažna međunarodna glumačka postava s razlogom je očekivati da nas očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak ovog mega-popularnog filmskog serijala čija su prva dva nastavka na svjetskim kino blagajnama zaradila preko 1,2 milijarde dolara.

Avanturistički spektakl "Inferno" u BH kina stiže 20. oktobra paralelno sa otvaranjem na američkim i svjetskim kino blagajnama u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. Od prije par dana je krenula i pretprodaja ulaznica za prvu sedmicu prikazivanja u multipleksima Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici te kinu Kaleidoskop u Tuzli, a ovaj sigurni filmski hit će se od naredne sedmice prikazivati i u kinima u Prijedoru, Višegradu, Bijeljini, Brčkom i Busovači.

Web portal Klix.ba i distributer filma "Inferno" Con film poklanjaju vam kino ulaznice za ovaj nadolazeći filmski hit!

Sve što trebate je tačno odgovoriti na nagradno pitanje i poslati odgovor za koji mislite da je tačan. Navedite iz kojeg ste grada, koji termin želite i ostavite svoj kontakt kako bi vam mogli dodjeliti ulaznice ukoliko vi budete sretni dobitnik.

Kako se zove najpoznatiji tumač simbola, ujedno i glavni lik filma Inferno kojeg tumači dvostruki dobitnik nagrade Oscar Tom Hanks?

Odgovor pošaljite na email [email protected] uz napomenu "Inferno". Ulaznice se preuzimaju najkasnije pola sata prije projekcije na blagajni kina uz pokaz ličnog dokumenta.

Raspored kina i termina prikazivanja

Sarajevo - Cinema City

23.10.

za termin 15:00 sati - 2 ulaznice za termin 17:30 sati - 2 ulaznice 24.10. za termin 15:00 sati - 2 ulaznice za termin 17:30 sati - 2 ulaznice

Zenica - Ekran

23.10. za termin 17:30 sati - 2 ulaznice 24.10.

za termin 17:30 sati - 2 ulaznice

Tuzla - Kaleidoskop

23.10. za termin 19:00 sati - 2 ulaznice 24.10. za termin 19:00 sati - 2 ulaznice