Empire Awards
0

VIDEO / Ian Mckellen filmska ikona, "Avatar" pobjednik večeri

Sarajevo-x.com
Ian McKellen
Ian McKellen
Jedan od najpoznatijih britanskih glumaca Ian McKellen imenovan je filmskom ikonom na dodjeli nagrada Empire u Londonu, dok je "Avatar" bio pobjednik večeri pokupivši nagrade za najbolji film, reditelja i glumicu, javio je AFP.

Empire Awards, u organizaciji istoimenog filmskog časopisa, jedinstvena je po tome što se filmske nagrade u potpunosti dodjeljuju na osnovu glasova publike.

McKellen, koji glumi Gandalfa u trilogiji "Gospodar prstenova" dobio je Empire Icon nagradu za svoju dugu i uspješnu karijeru.

"Znači da su ljudi uživali u filmovima na kojima sam radio, ili bar u nekima od njih. Posebno tu mislim na "Gospodara prstenova" i "X-Men", gdje sam igrao značajne uloge", rekao je McKellen nakon što je primio nagradu.

Nagradu za najboljeg mladog glumca dobio je 19-godišnji Aaron Johnson, koji je inače rođen u Londonu, za portret mladog Johna Lennona u "Nowhere Boy".

Najbolji britanski film je "Harry Brown" Michaela Cainea, dok je "In The Loop" nagrađen kao najbolja komedija.

Očekivano, nagrada za najboljeg glumca otišla je Christophu Waltzu koji je u Tarantinovom filmu "Inglourious Basterds" igrao nacističkog pukovnika. On je za svoje djelo već osvojio Zlatni globus i Oscara.

Puni popis dobitnika na Empire Awards:

Najbolji mladi glumac - Aaron Johnson Najbolje SF ostvarenje - "Star Trek" Najbolja komedija - "In The Loop" Empire Hero - Jude Law "Done in 60 Seconds" - "Top Gun", Marka Wonga Najbolji horor - "Let The Right One In" Najbolji triler - "Sherlock Holmes" Najbolji glumac - Christoph Waltz Najbolja glumica - Zoe Saldana

Najbolji britanski film - "Harry Brown" Najbolji film - "Avatar" Najbolji reditelj - James Cameron Izvanredan doprinos britanskom filmu - Ray Winstone Empire Icon - Ian McKellen