Sarajevo film festival
0

"Honey" u takmičarskom programu Berlinalea

Sarajevo-x.com
Internacionalni filmski festival u Berlinu objavio je prve naslove koji će biti prikazani u okviru glavnog, Takmičarskog programa, a na prestižnoj listi našao se i film "Honey", reditelja Semiha Kaplanoglua.

Za Sarajevo Film Festival ova vijest ima poseban značaj budući da je "Honey" jedan od projekata koji je razvijan i za koji su obezbijeđena sredstva na CineLink koprodukcijskom marketu Sarajevo Film Festivala.

Ovaj projekat, višestruko nagrađivanog turskog reditelja, bio je uvršten u selekciju CineLink 2008. godine i predstavlja posljednji dio Kaplanogluove trilogije Egg/Milk/Honey.

Podsjećamo, publika Sarajevo Film Festivala imala je priliku da u okviru Takmičarskog programa – igrani film 2007. godine vidi film "Egg", u kojem je naslovnu ulogu ostvarila Saadet Isil Aksoy. koja je nagrađena Srcem Sarajeva za najbolju glumicu. Ove godine u okviru programa U fokusu prikazan je i drugi dio Kaplanogluove trilogije "Milk".

U filmu "Honey", koji će na jubilarnom 60. Berlinaleu imati svjetsku premijeru, uloge su ostvarili: Bora Altas, Erdal Besikcioglu, Tülin Özen, Alev Ucarer, Ayse Altay.