Na 130 lokacija
6

Holivudska produkcija u Zagrebu: U susjedstvu se snima blockbuster s Kate Beckinsale

N. O.
Pripreme za snimanje filma "Canary Black" u Zagrebu (Foto: Pixsell/ Lovro Domitrovic - EPA)
Pripreme za snimanje filma "Canary Black" u Zagrebu (Foto: Pixsell/ Lovro Domitrovic - EPA)
Na čak 130 lokacija u prijestolnici susjedne Hrvatske snima se novi film holivudske produkcije, a radi se o blockbusteru naziva "Canary Black".

Špijunski triler "Canary Black" reditelja Pierrea Morela s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi počeo se snimati u Zagrebu 21. oktobra ove godine. Film produciraju britanski Anton i američki Sentient Entertainment, uz usluge MP Produkcije.

Zanimljivo je da u "Canary Blacku" više od 90 posto ekipe čine Hrvati - tu je 18 uloga hrvatskih glumaca, a u produkciji će učestvovati 380 domaćih filmskih radnika i 1200 statista. Ekipa će snimati u Zagrebu do 31. januara 2023.

Također, grad Zagreb će kroz usluge iznajmljivanja lokacija za snimanje zaraditi 13.650 eura. Manji dio priče smještene u Tokio snimat će se u hrvatskom obalnom gradu Rovinju.

"Polovica scena snimat će se napolju, što znači da ćemo morati blokirati promet na duže vrijeme, posebno imajući u vidu složene akcijske scene koje zahtijevaju potpunu kontrolu seta. Snimanje je prvobitno planirano u Pragu, no zbog nepredviđenih poteškoća morali smo pronaći novu lokaciju. U želji za sličnom arhitekturom, tražili smo Grčku, Tursku i Srbiju. Na kraju smo odabrali Hrvatsku, zemlju s bogatim iskustvom u ugošćavanju velikih produkcija", otkrio je producent Carsten H. W. Lorenz na konferenciji.

Priča prepuna akcije prati agenticu CIA-e koju teroristi ucjenjuju da izda vlastitu zemlju kako bi spasila svog otetog muža. Glumačku postavu čine i Renee Tab, Matthew Kennedy, Christopher Tuffin, Sébastien Raybaud i John Zois.