Neizvjesna budućnost
36

Hoće li se Johnny Depp ponovo pojaviti u nekom od nastavaka "Pirata s Kariba"?

N. O.
Johnny Depp kao Jack Sparrow (Foto: Twitter)
Johnny Depp kao Jack Sparrow (Foto: Twitter)
Producent filmova "Pirati s Kariba" progovorio je o budućnosti uloge Johnnyja Deppa u franšizi, usred glumčevog suđenja za klevetu protiv Amber Heard koje i dalje traje.

Depp se prvi put pojavio kao kapetan Jack Sparrow u filmu "Curse of the Black Pearl" 2003., a ponavljao je kultnu ulogu u četiri nastavka – "Dead Man's Chest", "At World's End", "On Stranger Tides" i "Dead Men Tell No Tales".

Međutim, čini se da se možda neće ponovno pojaviti kao lik niti u jednom nastavku koji je u pripremi, prema Jerryju Bruckheimeru, producentu ne samo iznimno uspješnih filmova "Pirati s Kariba", već i bezbroj drugih visokobudžetnih holivudskih naslova poput "Top Gun", "Bad Boys" i "Armagedon".

U intervjuu za The Times prije izlaska nastavka "Top Gun: Maverick", Bruckheimer je potvrdio da su dva scenarija za "Pirate s Kariba" još uvijek u izradi.

Na pitanje hoće li se Depp vratiti, Bruckheimer je odgovorio: "Ne u ovom trenutku. Budućnost se tek treba odlučiti."

Međutim, producent je otkrio još jedno ime na A-listi koje bi se moglo pojaviti u jednom od nastavaka.

Govoreći o šansama za nastavak s glavnom ženskom ulogom, rekao je da pregovaraju s Margot Robbie: "Razvijamo dva scenarija - jedan s njom, drugi bez."

Vijest je odjek sličnih komentara Bruckheimera u prošlosti, nakon što je Collideru 2020. rekao da postoji određena nesigurnost oko Deppove umiješanosti.

Rekao je: "Trenutno radimo na nacrtu i nadamo se da ćemo ga uskoro dobiti i dati Disneyju i nadamo se da će im se svidjeti."

Kada su ga upitali o Deppovom učestvovanju, rekao je: "Ovaj koji trenutno razvijamo, nismo baš sigurni kakva će biti Johnnyjeva uloga. Dakle, morat ćemo vidjeti."

Od glumca je zatraženo da odustane od uloge Grindelwalda u trećem filmu Fantastic Beasts nakon što je izgubio tužbu za klevetu protiv novina The Sun i izvršnog urednika Dana Woottona.

Zamijenio ga je Mads Mikkelsen, koji je nedavno priznao da je preuzimanje uloge bilo "haotično".