Nominacije za 'Zlatni globus'
0

Heath Ledger i Brad Pitt favoriti

Sarajevo-x.com
Rano preminuli hollywoodski glumac Heath Ledger nominiran je za prestižnu nagradu Zlatni globus za svoju ulogu u filmu 'The Dark Knight'.

Heath Ledger, koji je ove godine pronađen mrtav u svom stanu, imao je samo 28 godina u trenutku smrti, ali već je ušao u legendu svojim malobrojnim ali itekako zapaženim ulogama na velikom platnu.

Za Zlatni globus u kategoriji najboljeg sporednog glumca Ledger je nominiran za ulogu u filmu 'The Dark knight' u kojem tumači zlog Jokera.

Mnogi filmski kritičari Ledgeru predviđaju i nominaciju za Oscara za istu ulogu.

Za Zlatni globus je također, u čak pet kategorija, nominiran i novi film Brada Pitta, 'The Curious Case Of Benjamin Button'.

Za najbolje glavne glumce nominirani su Leonardo Di Caprio, Sean Penn, Brad Pitt, Mickey Rourke i Frank Langella.

Glumica Meryl Streep je nominirana u dvije kategorije, za najbolju dramsku ulogu u 'Doubt' i najbolju ulogu u komediji 'Mama Mia', a britanski glumac Hugh Laurie nominiran je za najboljeg dramskog glumca u seriji 'House M.D.'.

Reditelj i glumac Clint Eastwood ove godine nije nominiran ni u jednoj, glumačkoj ili rediteljskoj kategoriji za svoje filmove 'Changeling' i 'Gran Torino', što je poprilično iznenadilo javnost.

Pobjednici 66. dodjele nagrada Zlatni globus biće objavljeni 11. januara 2009.