Veliki broj mladih
18

Glumac iz filma "Sin" Lazar Dragojević: Jedva čekam premijeru, film nisam gledao

M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Mladi glumac iz Podgorice Lazar Dragojević večeras uzbuđeno odbrojava minute do premijere filma "Sin "bh. rediteljice Ines Tanović koji otvara 25. Sarajevo Film Festival. Vjeruje da će film osvojiti srce publike.

"Jako sam zadovoljan i ponosan što sam dio ovog projekta i što je ukazano povjerenje na kraju druge godine studija meni i mojim kolegama 2. klase. Nisam gledao film i vrlo sam nestrpljiv. Drugari koji su jutros gledali imali su jako pozitivne utiske. Jedva čekam premijeru", rekao je Dragojević.

Profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Emir Fejzić večeras je vrlo ponosan jer je većina njegovih učenika glumila upravo u filmu "Sin".

"Mislim da će ovo biti najbolji SFF do sada i jako sam uzbuđen. Radujem se filmovima, pogotovo našim domaćim i sretna sam što ćemo jako puno mladih glumaca, pogotovo iz BiH, gledati na velikom platnu. Najviše me zanima film 'Sin' jer svi moji studenti su u tom i filmu i nose glavne uloge što je rijetko", kazao je Fejzić ponosno.

Film "Sin" je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Crne Gore. Uloge u filmu ostvarili su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Lazar Dragojević, Kemal Rizvanovic, Enes Kozličić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Jernej Kogovšek, Izudin Bajrović, Admir Glamočak…