Film/TV
0

'Freddy Vs. Jason' ponovo na tronu Box Officea

Klix.ba
Scena iz filma 'Freddy Vs. Jason'
Scena iz filma 'Freddy Vs. Jason'
Rijetko se dešava da film zadrži prvu poziciju na Box Officeu, ali kada se to desi zna se da je to film vrijedan pažnje.

Ovog puta to je uspjelo poznatim holivudskim zlikovcima koji su svoj novi film 'Freddy Vs. Jason' već drugi vikend zaredom uspjeli zadržati na prvom mjestu sjevernoameričkog Box Officea.

Ovog vikenda Freddy vs. Jason inkasirao je 13,5 miliona američkih dolara, a za 10 dana prikazivanja prikupio je solidnih 61,5 miliona dolara.

Posljednji film, koji je se dvije sedmice za redom nalazio na vrhu Box Officea, bio je 'X2: X-Men United'. Bilo je to u maju ove godine. I sljedeće četiri pozicije na vrhu Box Officea ostale su također nepromijenjene, a na 5. mjesto dospio je novi hit Jackie Chana The Medallion sa zaradom od 8,2 miliona dolara. Zatim slijede Pirates of the Caribbean (7,3 miliona), Seabiscuit (6,3 miliona), Uptowon Girls i American Wedding (5,6 miliona). I na kraju posljednji film sa top 10 Box Office liste je komedija sa Ashtonom Kutcherom, Tarom Reid i Carmen Electrom My Boss's Daughter (5 miliona dolara).