U traileru filma "Blonde"
6

Firma koja zastupa Marilyn Monroe stala na stranu glumice koja je kritikovana zbog naglaska

I. S.
Marilyn Monroe - Ana de Armas
Marilyn Monroe - Ana de Armas
Ana de Armas, koja će glumiti Marilyn Monroe u filmu "Blonde", našla se na udaru kritika zbog svog kubanskog naglaska. Firma koja zastupa Marilyn Monroe stala je u njenu odbranu.
Nakon što je objavljen trailer za spomenuti film, mnogi gledatelji su se požalili kako je Anin naglasak previše "grub" i da uopće ne zvuči kao Marilyn.

"Mislim da je Ana fantastična glumica, ali zaista mislim da će svojim naglaskom pokvariti ovaj film", jedan je od komentara.

Marc Rosen iz firme Authentic Brands Group, koja, između ostalog, zastupa Marilyn, rekao je da je "svaki glumac koji prihvati određenu ulogu svjestan da je to ozbiljan zadatak".

"Marilyn je holivudska ikona koja je popularna među svim generacijama. Samo na osnovu trailera moguće je shvatiti da je Ana bila odličan izbor jer uspjela na ekran prenijeti glamur, ali i ranjivu stranu Marilyn. Jedva čekam da publika vidi cijeli film", naveo je.

Ana je prošle godine u intervjuu za The Sunday Times rekla kako joj je trebalo devet mjeseci da nauči govoriti kao Marilyn.

"Proces je bio težak. Na kraju sam bila izmorena", dodala je.