Drama u režiji Bena Afflecka
0

Filmska nagrada Hollywooda ide u ruke ekipe "Argoa"

Klix.ba
Ben Affleck, Alan Arkin, Bryan Cranston i John Goodman primit će nagradu za glumu Hollywoodskog ansambla na prvoj ovogodišnjoj dodjeli nagrada.

Kako saznaje The Hollywood Reporter, ekipa filma “Argo” – drame koja govori o talačkoj krizi u Iranu između 1979. i 1981. godine, u režiji Bena Afflecka, primit će hollywoodsku nagradu na 16. dodjeli Filmske nagrade Hollywooda, a ceremonija će biti održana 22. oktobra u Beverly Hiltonu.

Nagrada, čiji je osnivač režiser Carlos de Abreu, se dodjeljuje kao priznanje pojedincima za uspjeh u karijeri i za urađeni posao tokom kalendarske godine.

Prethodni dobitnici bili su ekipe filmova “Crach” (2005.), “Bobby” (2006.), “Hairspray” (2007.), “The Secret Life of Bees” (2008.), “The Social Network” (2010.) i “The Help” (2011.).

“Veoma smo ponosni što možemo uručiti ovo priznanje glumcima ekipe drame “Argo” za njihov izvanredan nastup u ovom posebnom filmu”, rekao je De Abreu.

Premijera drame “Argo” bila je ranije u septembru na Telluride Film Festivalu, a prikazan je i na Toronto Film Festivalu krajem prošlog mjeseca.

The Hollywood Repoter saznao je i da će na ovogodišnjoj ceremoniji biti dodijeljene nagrade za najboljeg režisera, glumicu, nagrade podrške glumici i glumcu, za najbolju animaciju, komediju, performans, kinematografiju, redaktora, dizajnera i za vizuelne efekte.

U prethodnih devet godina nagrade su dodijeljene 85 osoba koje su bile nominirane za Oscara i njih 32 koji su dobili Oscara.