Šta gledati za Valentinovo
0

Film Hugha Granta "Love Actually" izabran kao najromantičniji

Klix.ba
Ako razmišljate o tome koji biste film za Valentinovo mogli gledati sa osobom u koju ste zaljubljeni, onda biste vjerovatno trebali pogledati film britanskog glumca Hugha Granta "Love Actually".

Istraživanje provedeno među mladim zaljubljenim parovima pokazalo je da su njegovi filmovi najpoželjniji za romantične trenutke, a "Love Actually" je proglašen za najromantičniji.

Britanski psiholog David Lewis ističe kako romantični filmovi pobuđuju specifične reakcije u mozgu. "Ako se na ekranu neki par strastveno ljubi, u mozgu posmatrača će se pojaviti slika o tome kako bi se on osjećao kada bi bio u toj ulozi. Zapravo, moći će osjetiti gotovo jednake emocije kao i likovi na ekranu", pojašnjava Lewis, prenosi Daily Mail.

Dodao je kako romantični filmovi također povećavaju nivo adrenalina, a pospješuju i seksualnu privlačnost među partnerima.

Upravo su takvi osjećaji naveli većinu ispitanika da glasaju za filmove Hugha Granta, jer su u njima pronalazili takve emocije, a najviše ih se dojmio film "Love Actually".

Lista najromantičnijih filmova:

  1. Love Actually (21 posto ispitanih)
  2. The Notebook (18 posto)
  1. Wall-E (13 posto)
  2. Notting Hill (9 posto)
  3. Dirty Dancing (8 posto)
  4. Ghost (5 posto)
  5. Pretty Woman (4 posto)
  6. Titanic (3 posto)
  7. Jerry Maguire (2 posto)
  8. Casablanca (1 posto)