Film/TV
0

Film "Hostel 2" u kinu Unitic od 13. septembra

FENA
Ljubitelji istinskih horor priča, nakon uspješnog prvog dijela "Hostela", neuobičajene horor priče Elija Rothea, od 13. septembra moći će u kinu Unitic pogledati i njegov filmski nastavak "Hostel 2".

Ksenofobni, mizogini, homofobni i infantilni "Hostel" Elija Rotha iz 2005. godine prestravio je ljubitelje filmskog platna ne toliko eksplicitnim pizorima nasilja koliko samom tematikom koja, iako fantastično zvuči, ipak nije i nezamisliva, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Art Zone.

Smjestivši stravu u svakodnevicu evropske tranzicijske zemlje, Roth se poigravao ikonografijom klasičnih filmova strave, pa tako jednako strašne bivaju prostitutke koje kao sirene mame svoje žrtve u sobe za mučenje i klinci koji bi ubili čovjeka za vrećicu slatkiša. Ovo intrigantno ostvarenje je dobilo i svoj nastavak.

Ovaj put su glavni likovi tri američke studentice – osjećajna Beth čiji lik tumači Lauren German, hedonistički raspoloženu Whitney igra Bijou Phillips te djevica Lorna (Heather Matarazzo). Na svome putovanju kroz Evropu trio susreće prekrasnu Axelle, koja ih nagovori da zajedno s njom posjete toplice za pomlađivanje negdje u Slovačkoj.

Toplice se nalaze u dobro poznatome hostelu iz originala, a Roth se ovaj put pozabavio načinom na koji hostel funkcionira…

U filmu pored fenomenalnog i izuzetno popularnog reditelja Tarantina glumi i Rugger Deodat, reditelj zloglasnoga "Cannibal Holocausta" kojem su spočitavali da je pobio vlastite glumce.

Sarajevska publika će imati priliku pogledati ovo fenomelano ostvarenje u kinu Unitic od 13. septembra u terminu od 20.30 sati, dok će najmlađi i dalje moći uživati u vrhunskom animiranom ostvarenju Columbia picturesa "Divlji valovi".