Zaradio 61,4 miliona dolara
0

VIDEO / Film "Clash of the Titans" zaposjeo vrh box officea

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bogovi Olipma ovog vikenda zavladali su sjevernoameriičkim box officeom. Film, remake grčke akcije, "Clash of the Titans" zasjeo je na prvo mjesto sa zarađenih 61, 4 miliona dolara.

Film je remake kultnog filma iz 1981. godine, a reditelj Louis Leterrier napravio je zavidno vizuelno ostvarenje.

Radnja filma prati junaka Perzeja, kojeg tumači Sam Warington. Perzej je izabran za vođu grupe hrabrih ratnika kijima je cilj da zaustave osvetoljubivog boga podzemlja.

Drugo mjesto na top listi box officea zauzeo je film "Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?" sa 30,2 miliona dolara, dok je film koji je prošle sedmice vladao sjevernoameričkim box officeom "How to Train Your Dragon" zauzeo drugo mjesto sa 29,2 miliona dolara, dok ukupna njegova zarada iznosi 92,3 miliona dolara.

Film "Clash of Titans" još jedan je u nizu od 3D filmova koji su postali veoma popularni među publikom. Baš kao i film "Alice in Wonderland" i ovaj film je najprije sniman u 2D, a zatim konvertovan u 3D format. Neki su tvrdili da će zbog toga film biti lošije kvalitete i da će razlika u filmu snimanom u 3D formatu i filmu kasnije urađenom u 3D-u biti primjetna.

"Razlika nije primjetna. Možda je može primijetiti neki tehničar koji se dobro razumije u to. No, ja kao gledatelj je nisam mogao primijetiti“, kazao je šef distribucije Warner Brosa, Dan Fellman.

Deset najgledanijih filmova ovog vikenda:

  1. "Clash of the Titans", 61,4 miliona dolara.
  2. "Tyler Perry's Why Did I Get Married Too?", 30,2 miliona dolara.
  3. "How to Train Your Dragon", 29,2 miliona dolara.
  4. "The Last Song", 16,2 miliona dolara.
  5. "Alice in Wonderland", 8,3 miliona dolara.
  6. "Hot Tub Time Machine", 8 miliona dolara.
  7. "The Bounty Hunter", 6,2 miliona dolara.
  8. "Diary of a Wimpy Kid", 5,5 miliona dolara.
  9. "She's Out of My League", 1,4 miliona dolara.
  1. "Shutter Island" 1,4 miliona dolara