Magazin Time
3

VIDEO / Evianove bebe na rolama najbolja reklama 2009.

Sarajevo-x.com
Preslatke bebe koje majstorski voze rolere reklamirajući vodu Evian proglašene su najboljom TV reklamom ove godine, u izboru magazina Time.

Čini se nemogućim da postoji neko koga ova reklama nije na neki način "dotakla", bilo da ga je raznježila ili izazvala osmijeh na licu. "Uvrnuti" aspekt ove reklame koju ćete teško zaboraviti upravo je nešto po čemu se Evian razlikuje od drugih kompanija.

Na listi najboljih deset dobro kotira i holivudski glumac Alex Baldwin koji reklamira Hulu, ne objašnjavajući precizno šta je to zaista i tako navodeći gledaoce da se sami uvjere kakav je to sajt.

Na trećem mjestu se nalazi Coca-Colina reklama u prirodi, gdje neumorni mravi kradu bocu ovog popularnog napitka momku koji leži na travi. Iluzorna boca koju su stvorili leptiri zaista oduševljava.

Četvrta na spisku je ona za portal za traženje posla i zapravo je kombinacija isječaka na kojima ljude ponižavaju na radnom mjestu, koja vam omogućava da uvidite jeste li jedan od njih.

TV reklama za Toyotu Prius prava je fantazija koja sugeriše koliko je važno misliti na okolinu, te da sjajan auto ne mora biti samo san.

Na preostalih pet mjesta popele su se reklame za American Express, putničko osiguranje, pivo Budweiser, britansku javnu ustanovu za beskućnike i kompaniju General Motors.