Socijalna distanca
0

Ekipa Top Geara nastavlja sa snimanjem u junu uz nova pravila ponašanja

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Britanska emisija posvećena automobilima, Top Gear nastavlja sa snimanjem u junu. U skladu s pandemijom koronavirusa, zvijezde će biti morati biti socijalno distancirane te će sami biti zaduženi za svoju frizuru i šminku.

Gotovo sva snimanja su u zastoju od kada je započela karantina u martu.

"Također istražujemo načine kako da što prije pokrenemo snimanje filmova na većim dramama i drugim velikim BBC emisijama", kazala je BBC-jeva direktorica.

Korporacija je snimala jednu dramsku seriju tokom izolacije. Zanimaju li vas automobili i automobilska industrija imalo, vrlo je vjerovatno da ste pogledali barem poneku epizodu kultne emisije Top Gear, piše BBC.

Sve je počelo kad se kontroverzni Jeremy Clarkson posvađao s producentom, nakon čega mu je uručen otkaz. Ostatak ekipe koju čine producent i tvorac emisije Andy Wilman, te suvoditelji Richard Hammond i James May, odlučili su da ne žele raditi bez Clarksona te napuštaju cijeli projekt.

Top Gear od tada su vodili Chris Evans, Matt Le Blanc, Rory Reid, Eddie Jordan i drugi, no iako je gledanost znala biti solidna, nije se mogla upoređivati s onom koju je legendarni trojac mogao generirati. Chris Evans je dobio otkaz upravo zbog činjenice da ga publika nikako nije prihvaćala u novoj ulozi.