Pobjednike će izabrati publika
0

'Djeveruše' i 'Igre gladi' s najviše nominacija za nagrade MTV-a

Klix.ba
Scena iz filma "Igre gladi"
Scena iz filma "Igre gladi"
Hit komedija "Djeveruše" i naučno-fantastični blockbuster "Igre gladi" vode po broju nominacija za MTV filmske nagrade (MTV Movie Awards).

Ova dva ostvarenja imaju po osam nominacija, uključujući za najbolju filmsku ekipu, najboljeg novog glumca i film godine. U trci za titulu najboljeg filma u protekloj godini su još "Harry Potter i relikvije smrti 2", "Služavke" i "Sumrak saga: Praskozorje 1".

Za najbolju glumicu nominovane su Jennifer Lawrence, Kristin Wiig, Emma Stone, Emma Watson i Rooney Mara, a u muškoj kategoriji to su Daniel Radcliffe, Ryan Gosling, Joseph Gordon-Levitt, Josh Hutcherson i Channing Tatum.

Za najboljeg novog glumca/glumicu nominaciju su dobili Melissa McCarthy, Rooney Mara, Liam Hemsworth, Elle Fanning i Shailene Woodley.

MTV je objavio nominacije u 12 kategorija, uključujući šest novih, poput "najbolje bitange na filmu" i "strava glume". Za razliku od prethodnih, ove godine je umjesto glasovima publike nominovane izabrao panel glumaca, producenata, agenata i filmskih profesionalaca. Kako prenosi Tanjug, pobjednike će i dalje birati publika, online glasanjem.

Ovogodišnja, 21. svečana dodjela MTV filmskih nagrada bit će održana 3. juna u Los Angelesu.