Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tarantino je car i tačka
Film je preglup, samo jos jedna manipulacija bijelcima da se osjecaju krivi za nesto sto nisu uradili, nego je djelo nekoliko porodica prije trocifreno godina.
Ovaj film je teški filmski kičeraj. Pogotovo na kraju kad ona teatralno začepi uši, on sa tamnim naočalama nakon eksplozije se osmjehne sa ćibukom u ustima i izrazom lica u pozi kao da se slika za poster. Šlag tog kiča je kad okrene svog konja prema njoj i tjera ga da paradno i teatralno pruža prednje noge. Jedan on najgorih kičeraja u filmovima. Poslije prvog tarantinovog filma pomislio sam biće dobar ovaj filmadžija, ali na kraju... joooooj. I to kaže da je Django Unchained u znak počasti Spaghetti Westernima. Pa spaghetti western su realno prikazivanje likova kako se očekuje da bi se ponašali; znoj im curi litrama. Čupavi. Psuju kao kočijaši. Za razliku od starijeg tipa američkih westerna gdje se John Wayne nakon nekoliko sati jahanja i tuče u pijesku vrati na konja uredno počešljan, čiste košulje, bez ijedne kapi znoja na čelu. Pa spaghetti western su za američke westerne pojam realizma. Na drugom kraju ekstrema nasuprot John Waynu dobili smo Django Unchained. FiIm je za nulu.
Jes' ti gledao do sad ista od Tarantinoa ili ti je ovo prvi njegov film? Mislim... to sto se kiceraja tice. Sto se realnosti tice, pogledaj originalni Django. Samo popij prvo sta za smirenje ako te takve stvari tangiraju previse. Da te ne strefi srcani od patetike kad glavni lik pjeske dolazi u selo u po materine i za sobom, kroz blato do koljena, vuce mrtvacki sanduk. A u sanduku mitraljez (Ups! Spoiler.) kojim kosi negativce ko Bata Zivojinovic Svabe. Ili kad na kraju na groblju sakatim rukama postrelja negativce, lezeci polumrtav i obogaljen (Jebiga. Opet spoiler.).
@sleepymcsleep, jesam gledao, Kill Bill (oba), Grindhouse, Inglorious bastards, i Jackie Browwn. Počevši sa Jackie B. Kad spominješ neko rokanje mitraljezom, i to je jedan od primjera žestokog kiča: pogođenim ljudima u Djangu krv prsne kao da je pogodio akvarijum krvi, i to na takav način kao da je čovjeku tijelo eksplodiralo. Fino gore piše, pomislih biće dobar ovaj filmadžija (jackie b), kad na kraju jooooj (django). Svakim filmom kako se Quentin približavao Djangu bivao je sve gori i gori. Zasrao je totalno sa Djangom. Film je dobar ljudima kojima su šund i kič lijepi. Isti takvi vole Lepu Brenu, Cecu, Mitra Mirića, Kalesijske Slavuje i sl. Django je umjetnost za široke narodne mase. Tipični šund, i najgori filmski kič. Gore piše zašto je to tako.
:O Tek sad? Pa ja prije mjesec gledao na netu u HD sa prevodom...
De Hašime pročitaj članak malo,ne dipr....