Film/TV
0

Dani filma: Prikazan film "Teško je biti fin"

FENA
U sklopu filmske revije Dani filma Mostar 2007. sinoć je u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača", u Mostaru prikazan dugometražni igrani film "Teško je biti fin" bh. redatelja Srđana Vuletića.

Film na direktan i pomalo komičan način opisuje čovjeka, koji želi da bude dobar u gradu Sarajevu gdje biti dobar ponekad znači biti glup, ali koji uspijeva doći do cilja iako je sve bilo protiv njega.

Riječ je o ostvarenju snimljenom u koprodukciji BiH, Velike Britanije, Njemačke, Srbije i Slovenije. Uloge u filmu tumače Saša Petrović, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Daria Lorenci, Josip Pejaković, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Aleksandar Seksan i drugi.

Mostarci su sinoć u Kosači mogli pogledati i kratki bh. film "Šta ja znam", te švajcarsku dramu "Romeo i Julija iz grada".

U sklopu Dana filma, večeras, u Kosači, u 19 sati bit će prikazana engleska drama "Englishman", a u 21.30 sati slovenska drama "Od groba do groba".

U OKC-u Abrašević, danas od 15 do 18.30 bit će prikazani filmovi zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, dok je večeras, u 20 sati na programu bh. komedija "Nebo iznad krajolika".