Film/TV
21

Cinema City najavljuje hitove "Sumrak saga" i "Oteta"

Klix.ba
Nakon sjajnog vikenda novi nastavak filma o Jamesu Bondu "Skyfall" je postigao rekord ove megapopularne filmske franšize zaradivši 88 miliona dolara u američkim kinima.

Ako se tom iznosu doda zarada iz kinodvorana širom svijeta, novi nastavak o agentu 007 do sada je zaradio vrtoglavu sumu od 428,6 miliona dolara.

Osim filma o Jamesu Bondu gledatelji su imali priliku uživati u filmskim naslovima kao što su horror "Sillent Hill: Otkrovenje" u 3D formatu, "Asterix i Obelix u Britaniji", "Hotel Transilvanija" za najmlađe gledatelje te domaći film "Djeca".

U sedmici od 15. novembra naši posjetitelji će uživati u dugo očekivanoj epskoj završnici serijala "Sumrak saga: Praskozorje 2. Dio".

Novonastalu porodičnu sreću Belle i Edwarda ubrzo će pokvariti zli volturi, koji u njihovoj kćeri vide veliku prijetnju. Nakon rođenja njihove kćeri Renesmee, Bella i Edward uživaju u porodičnoj idili. Bella također upoznaje svoje nove moći te svakim danom sve više uživa u novom životu. No, stvari se uskoro zakomplikuju jer volturi, najjači i najstariji klan vampira, u maloj Renesmee vide veliku prijetnju za svoj opstanak. Cullenovi sada moraju dobiti što veću pomoć i podršku među ostalim vampirskim klanovima i porodicama te se pripremiti za odlučujuću bitku koja će njihovoj porodici donijeti spas, ili totalno uništenje.

Sarajevska publika moći će uživati u ponoćnoj premijeri prvog i drugog dijela 14.11. na 15.11. u 00:05 sati.

Od 15. novembra u Cinema Cityju možete pogledati i film "Oteta" (Stolen). Priča prati Willa Montgomeryja (Nicolas Cage) vrhunskog lopova, koji je završio na izdržavanju osmogodišnje zatvorske kazne nakon čega želi promjeniti život i ostaviti prošlost iza sebe. Međutim, otimaju mu kćer i on kreće u opasnu potragu.

Već od 21. novembra u Cinema Cityju pogledajte film "Argo". Pod palicom oskarovaca Bena Afflecka (reditelj) i Georgea Clooneyja (producent), odlična glumačka ekipa na velika platna donosi istinitu priču o agentu CIA-e koji predvodi operaciju spašavanja američkih građana iz Irana. Film donosi napetu borbu za život, fascinantnu priču koja je desetljećima bila nepoznata javnosti.

U okviru svojih usluga Cinema City nudi usluge proslave rođendana. Za najmlađe posjetitelje ponuda je proširena. Odaberite jedan od bogatih rođendanskih paketa, Basic, Total i Special i neka slavljenik uživa u najluđoj zabavi u gradu. Sve informacije o sadržajima paketa, kao i cijenama, zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 060/309-47-64.

Za sve upite vezane za prikazivanje filma ili neku od usluga iz ponude Cinema Cityja možete poslati e mail na [email protected] ili pozvati broj telefona 033/567-288.