Film/TV
0

"Cars" najgledaniji film u Americi

FENA
Najnovija zajednička filmska ponuda Disneyja i Pixara, animirani film "Cars", najgledaniji je film proteklog vikenda u Sjevernoj Americi.

U prva tri dana prikazivanja crtić redatelja Johna Lassetera u kojem glasove posuđuju Owen Wilson i veteran Paul Newman zaradio je 62,8 miliona dolara, što je peto najbolje otvaranje nekog crtića u povijesti i treći najbolji rezuiltat studija Pixar (bolje početke imali su "Izbavitelji" I "Potraga za Nemom").

Universalovo iznenađenje, ljetni hit "Break Up" sa Jennifer Aniston I Vinceom Vaughnom u glavnoj ulozi koji je prošle sedmice bio vladar box officea, sada se spustio na drugo mjesto liste najgledanijih sa trodnevnom zaradom od 20 miliona dolara i desetodnevnim totalom od 74 miliona.

Na trećem je mjestu film "X Men: Posljednja fronta", filmska adaptacija stripa Marvel Comicsa, koja je imala 54 posto manju gledanost od tjedna prije ostvarivši zaradu od 15,6 miliona dolara.

Treći film iz franšize X-Men prvi je film koji je ove godine zaradio više od 200 miliona dolara, a za to mu je postignuće trebalo 17 dana prikazivanja.

"Omen 666", nova verzija filma strave iz 1976. godine, počeo se prikazivati u utorak 6. juna 2006. godine zbog "demonskih" brojaka u datumu (06 -06 - 06) i u prvom danu prikazivanja izvukao je kroz ulaznice 12.6 miliona dolara od ljubitelja žanra strave.